Şehit oğlunu öğrencileriyle beraber andı

Bartın Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla anlamlı bir program gerçekleştirdi. Şehit annesi Zarife Demiroğlu’nun da konuk edildiği programda Kızılelma Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tören öncesindeki öğrencilere Türk bayrağı hediye ederken şehit annesi de öğrencilere kek ve süt ikramında bulundu.
Bu haber 2023-03-21 12:28:30 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü çerçevesinde Bartın’da Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu’nda anma töreni düzenlendi.

 

 “Yıl 18 Mart 1915 olmasa da ruh o günkü ruh”

 

Okul Müdürü Cavit Özçelik, günün anlam ve önemine dair törende yaptığı konuşmada “Evet o gün bugün yine. Tarihin tozlu sayfalarına ecdadımızın altın harflerle yazdığı kahramanlık günü. Cepheye gidenlerin dönmeyeceğini bile bile gittiği gün. Mermilerin havada çarpıştığı, cephede düşman askeriyle süngü süngüye savaşıldığı gün. Mustafa Kemal Atatürk’ün, seyit onbaşının ve diğer adını bilmediğimiz binlerce ecdadımızın kahramanlıklarıyla Türk neslinin devamının sağlandığı, Anadolu topraklarının düşman ellerine bırakılmadığı gün. Sabah kahvaltısında bir dilim kuru ekmeğin, öğle öğünün olmadığı, akşam yemeğinin kuru üzüm hoşafıyla geçirildiği gün. O gün bugün. Yıl 1915 olmasa da damarlarımızda akan kan hala o gün gözlerine kırpmadan şehit olmaya, gazi olmaya giden atalarımızın kanı. Böyle bir günde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu ülke uğruna gözlerini kırpmadan şehit olan, gazi olan atalarımızı minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun, Allah rahmet eylesin. Saygılarımızla” dedi.

 

Sonrasında da öğrenciler tarafından günün anlamına dair şiirle okundu.

 

Okuldaki törenin ardından Şehit Engin Demiroğlu, mezarı başında anılırken dualar edildi. Mezar taşındaki oğlunun fotoğrafını seven şehit annesi, gözyaşlarını tutamadı.

 

ETİKETLER : Bartın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü Şehit Engin Demiroğlu Şehit Engin Demiroğlu İlkokulu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›