Bartın’da da şap alarmı!

Çeşitli illerde görülen şap hastalığı nedeniyle tüm hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı. Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Akçamescit Hayvan Pazarı’nın ikinci bir karara kadar kapatıldığını duyurdu.
Bu haber 2023-03-09 15:21:14 eklenmiş ve 361 kez görüntülenmiştir.

 

 

Akçamescit Hayvan Pazarı’nın ikinci bir karara kadar kapatıldı!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye’de çeşitli illerdeki hayvanlarda SAT-2 tipi şap virüsü tespit edildi. Virüs nedeniyle tüm Türkiye’de ikinci bir emre kadar veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerinin izinleri de iptal edildi. Hayvanların hareketi ve satışı da yasaklandı.

Bartın’da da Akçamescit Hayvan Pazarı ikinci bir karara kadar kapatılırken Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada; “Ülkemizde son günlerde yaygın olarak görülmeye başlayan Sat-2 tipi ŞAP HASTALIĞI nedeniyle Bakanlığımız tarafından yurt genelinde il içi ve il dışı hayvan hareketleri (Mezbahanelerde hayvan kesimleri hariç) yasaklanmış olup ikinci bir karara kadar ülke genelinde hayvan alım-satımı yasaklanmış ve hayvan pazarları da kapatılmıştır. Bu kapsamda Akçamescit hayvan pazarı da  ikinci bir karara kadar kapatılmıştır. İdari ve fenni tedbirlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı Kanun gereğince 46 bin 159 TL idari para cezası uygulanacaktır. İşletmenize hastalık bulaşma ihtimaline karşı hastalık sürecinde alınan tedbirlere uyulması, hayvanlarınıza ŞAP aşısı yaptırılması önem arz etmektedir” denildi.

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Akçamescit Hayvan Pazarı şap virüsü şap hastalığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›