Bartın İl Özel İdaresi’nin bir yıllık çalışmaları anlatıldı

Bartın İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarını “2022 Yılı Faaliyet Raporu” ile sonlandırdı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karayaka, 2022 Yılı’na ait faaliyet raporunu Meclis’e sunarken Özel İdare’nin bir yıllık çalışmalarını da anlattı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, ayakları yere basan bütçelerle hayali değil gerçek proje ve çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “Bu Meclis’e hiçbir zaman güven bitmedi. İl Genel Meclisi’nde alınmış bir karar varsa bu karar bilin ki yıl sonunda mutlaka hayata geçecektir. Bu 14-15 yıldır böyle gidiyor, inşallah böyle de gitmeye de devam edecektir. Bugün de burada yüzümüz aktır. Bundan sonra da bu çalışmaları daha nasıl büyütürüz bunu çabası ve gayreti içinde olacağız” dedi. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da İl Özel İdaresi 2022 Yılı Faaliyet Raporu’na göre yüzde 99,45’lik bir gerçekleşme ile yüzde 100’e yakın bir başarı sağlandığını kaydetti. Vali Arslan, Bartın İl Özel İdaresi olarak, 2020-2024 Stratejik Planında yer alan hedefleri gerçekleştirmek, hizmetleri ve alt yapıları daha iyi bir noktaya taşımak, memnuniyeti en üst düzeye çıkarmak için 2023 yılında gayretli ve titiz çalışmaların üzerine koyarak çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Bu haber 2023-03-08 17:38:50 eklenmiş ve 330 kez görüntülenmiştir.

 

Yine yüzde 100’e yakın başarı sağlandı!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının son birleşimini geçtiğimiz gün Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

 

Rahatsızlığı nedeniyle toplantılara katılamayan Meclis Üyesi Abdullah Kaleli ile Nurdanur Metin izinli sayılırken toplantıya Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri katıldı.

 

 

Dursun’dan “güç birliği” vurgusu

 

 

2022 yılındaki 1 yıllık faaliyetlerin yer aldığı “Bartın İl Özel İdaresi 2022 Mali Yılı Faaliyet Raporu”nun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya tarafından Meclis’e sunulacağını bilgisini veren İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Mart Ayı Meclis Toplantılarıyla ilgili Vali Nurtaç Arslan’a bilgi verdi.

 

 

Mart ayı gündemindeki en önemli konularından birini güneş enerjisi santrali yapım işi olduğunu belirten Meclis Başkanı Dursun, Meclis, İl Özel İdaresi ve Valilik koordinasyonuyla güçlü çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

 

 

“İl Genel Meclisi 5302 Sayılı Kanun ile görev yapıyor. Bu kanunu biz çok önemsiyoruz. Özel İdareleri güçlendirdi. Dolaysıyla Özel İdarelerimiz bütçe açısından da güçlendirildi. Meclisi’yle Encümeni’yle, Valisi ile el ele veren illerde biz hep şunu görüyoruz; o iller hep yatırımda, değişimde mesafe alan iller olmuştur. Bartın’da da son dönemde bunu iliklerimize kadar yaşadığımızı ifade ediyorum. Sayın Valimizin geldiği günden beri hep istişare ederek Meclis çalışmalarımızı, bütçelerimizi, özellikle 2023 bütçesinin ana omurgasını beraber oluşturduk. Dağılımları beraber yaptık. Son kararı tabi Meclis’te beraber düzenledik ama altyapısını da Sayın Valimizin, İdaremizin önemli katkıları oldu. Ben her şeyden önce bu yaklaşımlarından dolayı Bartın’ın gelişmesine, büyümesine özellikle kırsal alanda bizden hizmet bekleyen hemşerilerimizin nefes gibi yanında olmasından, bizlerle beraber olmasından dolayı Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Valisiyle, İl Genel Meclis Üyesiyle, İdaresiyle bütün kamu kurumlarıyla hizmet noktalarına ulaşabilmek, valinin oralarda olabilmesini burada Bartın’da çok güzel yaşıyoruz.

 

 

Sel bölgeleri yeniden ayağa kaldırılacak!

 

 

Mart ayı toplantılarımıza 14 gündemle başlamıştık. Gündeme aldığımız 4 maddemiz daha var. Bunları da değerlendirdik. Bartın’da bir sel afeti yaşamıştık. Gündemlerimizin içerisinde Bartın’a afet kapsamında 35 bin 650 bin lira gibi bir ödenek vardı. Bu Bartın İl Özel İdare hesaplarımıza gelmişti. Birlikte de istişare ettiğimiz programlar çerçevesinde hep içme sularındaki kırsaldaki tahrip olan alanları yeniden ayağa kaldırmak için ek çalışma programıyla geliyor. Hem yol ve ulaşımda sel afeti maruz kalmış alanların yine yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili bu yaz döneminde inşallah bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

 

 

“Özel İdarenin işi sadece asfalt ve yol değil”

 

 

Bu ayki en önemli konularından bir tanesi de güneş enerjisi santrali yapım işiydi. Güneş enerjisinden elektrik üreten bir tesisimizi daha Özel İdareye inşallah birlikte kazandıracağız. Bunun 1 milyon 750 bin liralık eş finansmanı var. Onu da İdaremiz ve Sayın Valimizin de destekleriyle bulduk. Oraya 3 milyon gibi bir katkı alacağız. Bu vesile ile 2015 yılında yapmış olduğumuz 250 KW’lık güneş enerjimize bir o kadarlık daha ilave ederek hem içme sularında harcadığımız elektriği hem şantiyemizde harcadığımız elektriği inşallah mahsuplaşacağız. Bu Özel İdarenin işi sadece asfalt ve yol değil. Bu kurumun yeniden yapılanmasına da yol açacak adımları atmamız lazım. Bizler tam da onu yapıyoruz.”

 

 

Karayaka: “Üzerine katarak çalışmaya devam edeceğiz”

 

 

Meclis Başkanı Dursun’un ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, daha verimli şekilde çalışmaya devam edeceklerini ifade ederken “Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizin takdiriyle bu görece atanmış bulunmaktayım. Zaman içerisinde çeşitli Meclis toplantılarına da katıldım. Beni bu göreve layık gören Sayın Valimize saygılarımı sunmak onun takdirleriyle atandığım bu görevde öncelikle kendilerine, Bartınlı hemşerilerimize layık olacak görev yapacağımı belirtmek istiyorum. Rabbim bizleri sizlere, hemşerilerimize, Sayın Valimize, kıymetli büyüklerimize mahcup etmesin inşallah. Umarım gelecek dönem içerisinde bizler de üzerine katarak vatandaşlarımızın mutlu olacağı daha güzel bir şehirde, daha verimli, potansiyelini arttırmış bir şehirde hep beraber güler yüzle yaşamaya devam ederiz” dedi.

 

 

“Birçok faaliyet alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

 

 

Karakaya, 2022 Yılı’na ait faaliyet raporunu Meclis’e sunarken Özel İdare’nin bir yıllık çalışmalarını da anlattı. Karakaya’nın sunumuna göre Bartın İl Özel İdaresi’nin hizmet ve sorumluluk alanlarındaki önemli bazı çalışmaları şöyle oldu:

 

 

“Bartın İl Özel İdaresi olarak bizim misyonumuz; ilimizin kültür, turizm, çevre ve çeşitli alanlardaki sosyal ve ekonomik gelişmesini sağlamaktır. Vizyonumuz; güvenilir, yaşanılabilir ve bölgesinde lider bir Bartın’ı ortaya koymaktır. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu da bu anlamıyla bizlere görev ve sorumluluk yüklemiş. Bu anlamda rehberimiz olmuştur. Hizmet alanlarımıza baktığımızda, genel hizmetlerden çevreye, yol ulaşıma, sanayi ticarete, kültür turizme, afet ve acil duruma kadar birçok faaliyet alanında çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Şüphesi bu da iş yükü sorumluluğumuzu arttırmaktadır.

 

 

Aile Sağlığı Merkezleri’nin bu yıl hizmete açılması planlanıyor

 

 

Sağlık Hizmetlerine baktığımızda; Kurucaşile Dizlermezeci sağlık evi yapım işi proje bedeli 2 milyon 357 bin 640 TL olarak 195 metrekare inşaat alanına sahip 2 kattan oluşan sağlık evimiz 2023 yılı içerisinde sunulması planlanmaktadır.

 

 

Kemer Aile Sağlığı Merkezi yapım işi proje bedeli 3 milyon 419 bin 640 TL bedelle 4 katlı bin 300 metrekare kapalı alan projeye başlanmış 2023 yılında da hizmete sunulması da planlanmaktadır.

 

 

Tarıma destek devam ediyor

 

 

Tarım Hizmetlerine geldiğimizde 400 günde bir buzağı projesi, silajlık mısır ekim işinin yaygınlaştırılması projesi, çiftçilerimizin üzerine güneş doğuyor projesi ve çeşitli projelerimiz kapsamında 829 bin 34 TL bedelle projemiz hayata geçirilmiştir.

 

 

Akmescit Kapalı Hayvan Pazaryeri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen kırsal dezavantaj alanları kalkınma projesi kapsamında, 500 büyükbaş ve 300 küçükbaş kapasiteli Akçamescid Kapalı Hayvan Pazarı ihalesi tamamlanarak 27 Aralık 2022 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.

 

 

Arıcılığı geliştirme projesi, proje bedeli 1 milyon 648 bin 720 TL bedelle dağıtımı yapılmıştır. Burada 925 adet arı kovanı ile arıcılık malzemeleri alınarak arı üreticilerine teslim edilmiştir.

 

 

Sahiller hem gelişiyor hem güzelleşiyor

 

 

Mugada sahili birinci etap bisiklet ve yürüyüş yolu projesi yapımı ilimizin merkez ilçesine bağlı Arıönü Köyü Mugada sahilinde turizm faaliyetlerini geliştirme amacıyla 355 metre bisiklet ve yeşil yürüyüş yolu yapılmıştır. Proje bedeli 986 bin 988 TL 94 kuruştur.

 

 

‘İpekyolunda bir çıkış Amastrist ve Kromna rotası’, Bartın ili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen BAKKA tarafında hibe desteği sağlanan bir projemizdir. Burada proje bedelimiz 160 bin TL’dir.

 

 

Büyükkızılkum Hatipler Köyü bisiklet ve yürüyüş yolu projesi yapımı için proje bedeli 11 milyon 470 bin 65 TL 84 kuruş olmak üzere Hatipler sahil bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz 21 yılında iller bankası A.Ş. Proje Daire Başkanlığına sunulmuş olup 2.7 kilometrelik bisiklet yolu projemiz komisyonca değerlendirilmiş ve olumlu sonuçlandırılmıştır. Belirlenecek ödenek beklenmektedir.

 

 

Engelli vatandaşlara akülü sandalye desteği

 

 

Sosyal Hizmetler ve Yardımlaşma Hizmetleri, engelli bireylere akülü tekerlekli sandalye alımı yapılmıştır. Proje alımı 118 bin TL’dir. 10 adet akülü tekerlekli sandalye alınarak engelli vatandaşlarımıza teslim edilmiştir.

 

 

Erişilebilirlik faaliyetleri kapsamında engelli rampası ve engelli asansörü yapılması çalışmalarımız da devam ediyor olup Şiremirçavuş İlkokulunda, Bulut Özel Eğitimi Okulunda engelli rampası Bartın Kültür Merkezinde de engelli asansörü çalışmamız tamamlanmıştır.

 

 

Şehitlerimizin mezarları yapıldı

 

 

Şehitlerimizin aziz hatırasına yarışır bir istirahatgâhlarının olması sebebiyle şehit mezarı yapım işi ve proje bedeli 27 bin 140 TL bedelle gerçekleştirilmiştir.

 

 

14 Ekim 2022 tarihinde Amasra ilçemizde elim bir afet yaşadık. İlk andan itibaren Sayın Valimizin koordinesinde bütün kamu kurum kuruluşlarımız teyakkuz halinde duruma müdahale etti. Fakat 42 madenci kardeşimizi şehit verdik. İlk andan itibaren sürecin yönetilmesinde bütün Bakanlıklarımız buradalardı. Lakin acı bizimle beraberdi. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Allah mekanlarını cennet etsin. Yaralı kurtulan madencilerimize Rabbim acil şifalar versin. Biz maden şehitlerimizin, şehit mezarlarının yapılması için çalışmalarımızı yaptık. Mezarlarını tamamladık.

 

 

Okullarda da çalışmalar var!

 

 

Eğitim hizmetleri proje bedeli 54 milyon 531 bin 340 TL bedelli 24 derslikli 5 bin 360 metrekare kapalı alanlı Karaköy Ortaokulu ve ilkokulu yapım işi hizmete sunulması 2023 yılı içerisinde planlanmaktadır.

 

 

Çaydüzü anaokulu proje yapım işi 12 milyon 343 bin 980 TL bedelli yapı ruhsat işleri devam eden 4 derslikli Çaydüzü Anaokulu yapımı 2023 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanmaktadır.

 

 

Proje hazırlama işleri devam eden okullarımız mevcuttur. Proje bedeli 284 bin 250 TL’dir. Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar anaokulu yapım işi, Karaköy ilkokulu yapım işi, Karaköy anaokulu yapım işi, Esentepe anaokulu yapım işi.

 

 

Temel ve ortaokul olanaklarımız, toplam 154 okulun onarım işleri tamamlanmıştır. Bedeli 19 milyon 445 bin 527 TL 81 kuruştur.

 

 

Deprem güçlendirme işleri için proje bedeli 23 milyon 91 bin 978 TL 21 kuruş bedelle Köksal Toptan Anadolu Lisesi, Şerifebacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kozcağız ortaokulu iki adet deprem güçlendirme projesi işi yapılmıştır.”

 

 

Mevcudun oybirliğiyle kabul edildi

 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karakaya’nın sunumunun sonrasında 2022 Yılı Faaliyet Raporu genel görüşmeye açıldı. Yapılan oylamada “Bartın İl Özel İdaresi 2022 Yılı Faaliyet Raporu” mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

 

 

Dursun: “Kimseye boş umut vermedik”

 

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, ayakları yere basan bütçelerle hayali değil gerçek proje ve çalışmalar yaptıklarını ifade ederek “2014’den bu yana her Meclis’te hayali projelere kapı aralamadık. Yeni burada kimseye boş umut vermedik, birlikte bütçeyi hazırlarken çalışma ve yatırım programına ne koyduysak eğitimden sağlığa, tarımdan turizme, ulaşımdan alt yapıya kadar çalışmaların hepsi hayali olmayan çalışmaların sonucunda ortaya çıkan gerçekler oldu. Bu nedenle de bu Meclis’e hiçbir zaman güven bitmedi. Bunu toplum her kesiminde de görüyoruz. İl Genel Meclisi’nde alınmış bir karar varsa bu karar bilin ki yıl sonunda mutlaka hayata geçecektir. Bu 14-15 yıldır böyle gidiyor, inşallah böyle de gitmeye de devam edecektir. Bugün de burada yüzümüz aktır. Bundan sonra da bu çalışmaları daha nasıl büyütürüz bunu çabası ve gayreti içinde olacağız” dedi.

 

 

Vali Arslan: “Yüzde 100’e yakın bir başarı elde edildi”

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da İl Özel İdaresi 2022 Yılı Faaliyet Raporu’na göre yüzde 99,45’lik bir gerçekleşme ile yüzde 100’e yakın bir başarı sağlandığını kaydetti. Bartın İl Özel İdaresi olarak, 2020-2024 Stratejik Planında yer alan hedefleri gerçekleştirmek, hizmetleri ve alt yapıları daha iyi bir noktaya taşımak, memnuniyeti en üst düzeye çıkarmak için 2023 yılında gayretli ve titiz çalışmaların üzerine koyarak çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Vali Arslan, şöyle konuştu:

 

 

“İl Özel İdaremiz, 2022 yılında kırsal alanlarımızın daha modern ve yaşanabilir hale getirilmesi için sağlık, kültür, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmet, tarım, imar, yol ve ulaşım, eğitim, çevre vb. alanlarda, başta İl Genel Meclisimiz olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde ilimizin ve köylerimizin ihtiyaçları ile vatandaşlarımızın taleplerini de göz önünde bulundurarak öncelik sırasına göre önemli çalışmaları hayata geçirmiştir. İl Özel İdaremizin 2022 Mali Yılında yapılması planlanan 190 faaliyetinden devam eden işlerle birlikte 189 tanesi gerçekleştirilmiş olup yıl sonu itibariyle gerçekleşen proje oranı yüzde 99,45 olarak tespit edilerek yüzde 100’e yakın bir başarı elde edilmiştir.

 

 

Bizim yaptığımız çalışmaların odağı vatandaşımızdır. Kırsal alanda görev yaparken bütün insanlarımızı kucaklayarak, nerede ne eksiklik varsa gidermek için arkadaşlarımız canla başla çalışmaktadırlar.

 

 

Proje ve yatırım faaliyetlerinin yanında afet ve acil durumlarda önemli görevler üstlenen İl Özel İdaremiz, İlimizde 26-29 Haziran 2022 tarihleri arasında meydana gelen sel afetinde seferber olmuştur. Halihazırda 6 Şubat tarihinde yaşadığımız tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle bölgedeki çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

“Var gücümüzle çalışacağız”

 

 

Bartın İl Özel İdaresi çok fazla borcu olmayan, hesabını bilen bir idaredir. Bu anlamda İl Özel İdaremizde bu duyarlılığı ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Bizler bütçe ödeneklerinin kullanılmasında, merkezi idarenin kaynaklarının ilimize kazandırılması bağlamında bütün çabamızı sarf edeceğiz. Bu anlamda hem özel idare hem de merkezi idarenin gücünü kullanarak ilimize daha iyi hizmetler sunacağımızı düşünüyorum.

 

 

Bartın İl Özel İdaresi olarak, 2020-2024 Stratejik Planında yer alan belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirmek, hizmetlerimizi ve alt yapılarımızı daha iyi bir noktaya taşımak, vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerden duyulan memnuniyeti en üst düzeye çıkarmak için 2023 yılında da bugüne kadar yapılan gayretli ve titiz çalışmaların üzerine koyarak var gücümüzle çalışacağız.

 

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 2022 yılındaki faaliyet ve çalışmaların gerçekleşmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanımıza ve Üyelerine, İl Encümen Üyelerine, Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, İl Özel İdaresi birim amirleri ile çalışanlarına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

 

 

İl Genel Meclisi’nin Mart Ayı Toplantıları 5. birleşimle sona ererken Nisan Ayı Toplantılarının 3 Nisan Pazartesi günü yapılmasına karar verildi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun Nurtaç Arslan Uğur Karakaya 2022 Yılı Faaliyet Raporu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›