Bir güneş enerji sistemi daha kurulacak

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, yeni yapılacak olan güneş enerjisi elektrik santrali ile Bartın İl Özel İdaresi’nin yılda 2,5 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağını söyledi.
Bu haber 2023-03-04 17:14:08 eklenmiş ve 614 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının 3’üncü birleşimi, Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

“Hizmet olarak geri dönecek”

 

Toplantının en önemli gündemi Güneş Enerjisi Elektrik Santrali Yapım İşi Projesi’nin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması konusu olurken İl Özel İdaresi’ne elektrikten ciddi anlamda tasarruf ettirecek olan projeyle ilgili Dursun, “Bizim güneş enerji santralimiz var. Bu santral Özel İdaremizin yılda 1 milyonun üzerinde elektrik mahsuplaşmasına katkı sağlıyor.  Güneş santrallerini çoğaltabiliyor olmamız lazım. Şimdi yapacağımız 250 KW güçteki güneş enerji santrali ile yılda 2,5 milyonun üzerinde bu İdare elektrikten tasarruf etmiş olacak. Buraya gelen her gelir vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecek” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi Bartın İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Kenan Dursun güneş enerjisi güneş enerjisi sistemi elektrik elektrik tasarrufu
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›