Sanayi sitesi ile ilgili imar dosyası ve zam talebi komisyonda!

Bartın Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Gündeme sonradan ilave edilen Bartın Özel Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin yolcu taşıma ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talebi de görüşülerek Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi. Genel görüşmeler sırasında Komisyon’a havale edilen Dallıca Köyü sınırları içerisinde Bartın Belediyesi tarafından yapılmak istenen küçük sanayi alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi ile ilgili Başkan Akın, kısa bir değerlendirmede bulunurken “Burası 505 bin metrekare bir alanda. 170 bin metrekaresi Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı, Tarım Bakanlığı da olurunu verdi, şu anda oraya plan yapılıyor. Bunun yapılmasına acilen ihtiyaç var. İnşallah bu da Meclis’e gelir. Meclis tekrar değerlendirir” dedi.
Bu haber 2023-03-03 13:17:57 eklenmiş ve 687 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Meclisi Mart ayı gündemi için toplandı

 

Kübra Nur AK

 

Bartın Belediye Meclisi, Mart Ayı Toplantısı geçtiğimiz gün Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Yapılan yoklamanın ardından 2 ay önce talep edilen özel halk otobüslerinin yolcu taşıma ücretine zam yapılması talebi 12’inci gündem maddesi olarak gündem maddeleri arasına eklendi.

 

Toplantıya geçmeden önce gündem dışı konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yapılan çalışmaları anlattı.

 

“Hemen arama kurtarma aracını çıkardık”

 

Bartın ve Bartın Belediyesi olarak üzerlerine düşen ne görev varsa yapmaya çalıştıklarını ifade eden Akın, zor günlerin birlik ve beraberlikle atlatılacağını belirtirken konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

Bartın Meclisi olarak hangi noktada neler yaptık ifade etmek istiyorum. İlk gün GAMER’de bir toplantı yaptık vali hanımın başkanlığında hemen arama kurtarma aracını çıkardık 3 saat sonra 6 tane itfaiyecimizle beraber. Onun peşinden de 2 tane tır ile 2 tane kepçemizi gönderdik. İkisi de Nurdağı’na gittiler. Ama çok uzun zamanda gittiler. 24 saat gibi bir zamanda. Çünkü yollar çok kötü. Bir tarafta yollar pert olmuş vaziyette Adana yolu. Kayseri üzerinden gittiler.

 

“2 arkadaşımız Hatay’da incelemelerde bulunuyorlar”

 

Orada istenen gıdalarla ilgili, elbiselerle ilgili ve ihtiyaçlarla ilgili ihtiyaçlara bakmaya başladık. İlk etapta yine Antep İslâhiye’ye bir tır 4 bin 800 adet 5 litrelik su gönderdik. Çünkü acil onu istediler. Onun peşinden 3 tane tır gönderdik. 4 bin civarında Bartın Belediyesinden gıda gönderdik. 150 soba gönderdik. 60 tane tulum gönderdik. Tek tek yazıyor ama ben tek tek söylemeyeceğim. Onlarda yerine ulaştı. Bartın Belediyesi, üniversitemiz Wushu Federasyonundaki arkadaşlarla beraber onları Adıyaman’a gönderdik. Orada bir mutfak kuruldu. O mutfakta 8 bin ile 12 bin kardeşimize yemek veriliyor. 2 tane büyük minibüsle Malatya’da Engelsiz Sanat Evimizle beraber otizmli ve down sendromlu kardeşlerimize gıdalar, elbiseler gönderdik. 2 tane arkadaşımız şu anda Hatay’da bir mimar arkadaşımız biri inşaat mühendisi arkadaşımız orada incelemelerde bulunuyorlar.

 

“Bir tır daha göndereceğiz”

 

Jeneratör gönderdik, hiltiler gönderdik, teknik personeller gönderdik, bin tane ilk etapta sıfır battaniyeyi Valilik yoluyla parasını Belediye ödeyerek gönderdik. Çünkü ilk etapta çok lazımdı sonra çoğaldı ama onu göndermek gerekiyordu. Yine ısıtıcı, tüp, fenerler gönderdik onlarca. Ekmek gönderdik, un gönderdik, odun gönderdik, sobalar gönderdik. Bartın Belediyesinin bütçesinden bunlar. Bunları gönderdikten sonra şimdi başka bir şey daha yapıyoruz. Cumartesi günü saat 16.00 itibari ile bir tır daha göndereceğiz. 550 tane gıda, 550 tane hijyen malzemesi, 5 palet suyu’ da Hatay’a göndereceğiz. Allah nasip ederse.

 

“Zor başarılacak inşallah”

 

Bartın’a 2 bin 200 civarında kardeşimiz geldi. 400 civarı yurtlarda, bin 800 civarı evlerde. Aşağı yukarı ben 60 tane eve bizzat girdim. Belediye Sosyal Hizmet Müdürümüzle beraber girdim. Önce onları gönderiyoruz onlar bakıyorlar ihtiyaçlar varsa karşılıyoruz. Giderken de gerekeni yapıyoruz. Kavaklı’daki Merkezimizde son derece iyi çalışıyor. Onlarda görevini yapıyorlar. Ama hala şu gerekiyor. Bu iş bitmiş değil. 1 haftada 2 haftada bir hassasiyet oluştu. Bu hassasiyetten sonra illerde bu hassasiyet biraz azaldı. Devam edecek belki bir sene devam edecek. Yardımcı olmamız lazım. Onların başına gelen bizim başımıza da gelebilir. Hakikaten zor iş. Devlet görevini yapıyor. Burada bir sel girdi 2 ayda baş edemedik. Kolay değil. Orada 1 milyon konut yapılacağını ifade ediyorlar. Zor iş. Zor başarılacak inşallah. Allah afet vermesin. Allah sıkıntı dert vermesin. Biz de Belediye olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya çalışıyoruz. Allah rahmet eylesin, diğer kardeşlerimize de Allah sağlık sıhhat versin.”

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından gündem de yer alan dosyaların genel görüşmelerine geçildi.

 

3 dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi

 

Gündemin 1’inci maddesinde yer alan kadro değişikliği talebi kabul edildi. Gündemin 2’inci maddesinde Balamba Mahallesi, 1381 ada, 7 parsel numaralı taşınmaz üzerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği talebi, gündemin 3’üncü maddesinde yer alan mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan Orduyeri Mahallesi, tapuda 1453 ada, 3 parsel numaralı taşınmazın dini mabet amaçlı süresiz kullanım hakkı talebi ve gündemin 4’üncü maddesinde yer alan Dallıca Köyü sınırları içerisinde Bartın Belediyesi tarafından yapılmak istenen küçük sanayi alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

Komisyonlardan gelen 7 madde kabul edildi

 

Gündemin 5’inci maddesinde yer alan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Karaköy Mahallesi’nde yeni açılan imar yoluna numara verilmesi talebi, gündemin 6’ıncı maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Akmanlar Köyü’nün Bartın Belediyesi Mücavir Alan Sınırları içine dahil edilmesi talebi, gündemin 7’inci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, mülkiyeti Bartın Belediyesi’ne ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi, tapuda 839 ada, 54 numaralı parselin satış talebi, gündemin 8’inci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 506 ada, 163 parsel ile 1923 ada, 1 parsel numaralı taşınmazlara ilişkin emsal ödenmesi ya da imara açılması talebi, gündemin 9’uncu maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gecen Mahallesi, tapuda 136 ada, 16 parsele ait nazım imar planı değişikliği ile uygulama imar planı değişikliği talebi, gündemin 10’uncu maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 4 ada, 114, 115 ve 126 parsellere ilişkin nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliği talebi ve gündemin 11’inci maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 643 ada, 13 numaralı parselin satış talebi kabul edildi.

 

Zam talebi Komsiyon’a gönderildi

 

Gündeme sonradan ilave edilen gündemin 12’inci maddesinde yer alan S.S. Bartın Özel Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin yolcu taşıma ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi talebi de görüşüldü.  İlgili madde Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.

 

Plan yapılıyor!

 

Genel görüşmeler sırasında Komisyon’a havale edilen Dallıca Köyü sınırları içerisinde Bartın Belediyesi tarafından yapılmak istenen küçük sanayi alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi ile ilgili Başkan Akın, kısa bir değerlendirmede bulunurken “Burası 505 bin metrekare bir alanında 170 bin metrekaresi Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Tarım Bakanlığı da olurunu verdi şu anda oraya plan yapılıyor. Acilen ihtiyaç var. İnşallah bu da Meclis’e gelir. Meclis tekrar değerlendirir” dedi. 

 

“Alınan kararların hayırlı olmasını diliyorum”

 

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın, “Bartın Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Belediye personelimizle, halkımızla, Belediye Başkan Yardımcılarımızla ve Belediye Meclis Üyelerimizle birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz toplantımızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın Belediye Meclisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›