2022 Yılı Faaliyet Raporu Meclis’e sunulacak

Bartın İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantılarına başladı. Meclisin Mart Ayı Toplantılarının ilk birleşiminde Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine atanan Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya’ya yeni dönemdeki çalışmaları için kolaylık ve başarı dilerken Mart ayı toplantılarının önemli gündem maddesinin “2022 yılı Faaliyet Raporu” olduğunu söyledi. Dursun, 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun önümüzdeki birleşimlerde Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’ın Meclis’e sunacağını ifade etti.
Bu haber 2023-03-02 12:22:16 eklenmiş ve 246 kez görüntülenmiştir.

 

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantıları başladı

 

Kübra Nur AK

 

 

 

 

Mart ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere toplantılarına başlayan Bartın İl Genel Meclisi, Mart Ayı Toplantıları’nın ilk birleşimini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi.

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda rahatsızlığı nedeniyle Şubat ayı toplantılarına da katılamayan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Kaleli izinli sayıldı. Abdullah Kaleli hariç diğer tüm üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve Metin Çetin ile daire müdürleri katıldı.

 

Toplantıda gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar dilediğini söyledi.

 

“Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin”

 

Asrın felaketi olarak kabul edilen bu depremlerin 10 ilde büyük bir yıkıma neden olduğu gibi bunun yanında tarifi mümkün olmayan acıları milletimizin her ferdiyle birlikte yaşadıklarını ifade eden Meclis Başkanı Dursun, “Öncelikle Kahramanmaraş merkezli ülkemiz 100 yılın bir deprem afetini yaşadı. Hepimiz bu depremi yüreğimizin ta derininde yaşıyoruz. Bartın ilinden yine deprem bölgesine sayın Valimizin koordinesiyle oluşturulan bütün yardım ekipleri seferber oldu. Gerçekten olayın boyutu çok büyük. Bunu 50 bine varan bir kayıpla yaşıyoruz. Bir şehir bir il komple yok oldu. Zor günlerden geçiyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Sayın Valimizle yaptığımız toplantıda Bartın’a özellikle Kahramanmaraş’tan 5 bine aşkın vatandaşın geleceğini duyurdu. Yurtlarda, evlerde burada istihdam edilecek. Sürdürülebilir yardımı hem Meclis olarak hem İdare bunu yapıyor Sayın Valimizin koordinesinde. Valilik insani yardım hesabına her ay vatandaşlarımızı da yönlendirerek biz de oraya kanalize olarak bu sorunun üstesinden inşallah geleceğiz. Allah mekânlarını cennet etsin yaralılarımıza acil şifalar versin. Allah milletimize ülkemize kolaylık versin” diye konuştu.

Başkan Dursun, Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Uğur Karakaya’da yeni görevinde başarılar dileyerek “Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’ın görevlendirmesiyle 24.02.2023 tarihinden itibaren Vali Yardımcımız Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Sayın Uğur Karakaya’ya da yeni dönemdeki çalışmalarında kolaylık ve başarı diliyoruz. Genel Sekreter Vekilliği görevinden affını isteyerek ayrılan Metin Çetin’e de bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Karakaya: “Kimsenin şüphesi olmasın”

 

Dursun’un konuşmalarının ardından Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilen Uğur Karakaya ise şu ifadeleri kullandı:

 

“Başkan beye bir parantez açarak teşekkür etmek istiyorum. Bizlere desteklerini, güvenlerini sundular. Bizler de iyi niyetlerle bu göreve başladık. Metin bey benden önce 3 yıl görevlerini sürdürdü. Bundan sonra da bizim koordinasyonumuzla bir Vali yardımcısıyla birlikte görevlerine devam edecek. İnşallah başarılı bir çalışma içerisinde olacağız. 5 bin yıllık devlet geleneğimizden aldığımız terbiyeyle görevimizin başındayız. Devletimiz bizi yetiştirdi bu günlere getirdi. Bartın Vali Yardımcısı olarak görevlendirildim. Bartın Vali Yardımcısı olarak Sayın Valimizin yanında çalışıyordum. Bu görev bizim için muhakkak ki bir iltifattır. Biz de bu iltifata, Sayın Bakanımıza, Sayın Valimize, siz değerli seçilmişlere, ilimiz büyüklerine mahcup olmayacak şekilde yerine getireceğizdir. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Naçizane kendim özelinde söylemem gerekirse; evet bir mülki idari amiriyiz, evet Vali Yardımcısıyız, evet şimdi Genel Sekreteriz ama aynı zamanda sizlerle beraber aynı hasletleri taşıyan bir hemşeriniz olarak burada görev yapıyorum. Şüphesiz ki bu birleşim bu karışım ilimizin hizmet alma noktasında gayret ve kapasitesini arttıracaktır. Nasip olursa ilerleyen günlerde bu gayretimizden de hepiniz şahit olacağından en ufak bir şüphem yok. Bu iyi dileklerle bu samimiyetle burada görev yapıyorum. Tabii ki Sayın Valimizin de buradaki temsilcisi olarak bulunuyorum. İyi olumlu, ılımlı bir iletişim dönemi içerisinde olacağımızdan şüphem yok. Hiç şüphe yok ki memleketimiz zor bir süreçten geçiyor. Çok büyük bir deprem afetiyle karşı karşıyayız. İlimize misafirlerimiz geliyor. Elini taşın altına koyacak, fedakarca bu yolda enerjisini, dirayetini ortaya koyacak milletin evlatlarına ihtiyaç var. Naçizane bizde bu görevi aldıysak hiç şüphe yok ki görevimizi büyük bir gayretle yerine getireceğiz.”

 

Dursun: “Yapmaya zorunlu olduğumuz sorumluluklarımız var”

 

 

Karakaya’nın konuşmasının ardından ise Mart ayı gündemine ilişkin Meclis Üyelerine bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu da hatırlatarak şöyle konuştu:

 

“14 gündem maddesinin içerisinde Mart ayı toplantılarının bir özelliği var. Aslında İl Genel Meclisi Özel İdarenin çalışma yönetmeliğine baktığını da seçim kurulları gibi bizim bazı aylarda yapmaya zorunlu olduğumuz sorumluluklarımız var. Bunlardan bir tanesi Ocak ayı denetim komisyonuydu. Denetim komisyonumuzu seçtik. 32 gündür arkadaşlarımız mesai harcadı. Denetimler yapıldı. İnşallah kanun gereği 15 Mart’a kadar rapor hazırlanmış olacak. Meclis başkanlığımıza da iletilecek. Ocak ayı denetim komisyonuyla ilgili biz denetimimizi gerçekleştirdik ve görev tamamlandı. Mart ayında geçmiş 1 yılın Sayın Valimizin buradaki faaliyetlerini eksiğiyle, noksanıyla, bütçesinin gerçekleşmesiyle, gerçekleşmeyenlerin nedenleriyle birlikte burada bir ibra olacak. Bu her yıl yapılması gereken şeyler. Bunu da inşallah faaliyet raporumuzu sayın valimiz genel sekreterimiz burada bize ifade edecekler.

 

“Belli takvimlerle hayata geçirmeye devam edeceğiz”

 

Yine Mayıs ayında bir önceki yılın kesin hesabı bu meclislerde kabul görülüyor. Sonrasında Ocak, Mart, Mayıs ve Kasım her zamankinden farklı 20 günlük süre içerisinde bir sonraki yılın bütçesinde çalışma yatırım programına performans planına hazırlayarak burada bir sonraki yılı inşallah çalışmalarını belli takvimlerle hayata geçirmeye devam edeceğiz.

 

“Zor bir görevi borçlanmadan çıkararak tamamlamış olduk”

 

Biz 2022 yılına 2021 yılının Kasım’ında yapmış olduğumuz bir bütçeyle girdik ve 85 milyonluk bir bütçeyle başlamıştık. Sonra yola devam ederken biliyorsunuz bir pandemi dönemi yaşadık. Sonrasında Rusya Ukrayna savaşını bütün dünyayla birlikte yaşadık. 85 milyonluk bütçemizin üzerine yıl içerisinde 3’üncü ayda 1 milyon 720 liralık ek bütçe yapmışız. 5’inci ayda 3 milyonluk ek bütçe yapmışız. 9’uncu ayda 40 milyon 500 liralık bir ek bütçe yapmışız. Toplamda 45 milyon 220 bin liralık bir ek bütçeyle 130 milyon 220 bin bir ön görümüz olmuş. Ne zaman olmuş en son 9’uncu ayda olmuş yılın bitimine 5 ay varken. Gerçekleşme yüzde 101. Yani biz hala 130 milyon 220 bin lirada 1 milyon 700 bin lira gibi bir fazla vermişiz. 9’uncu ayda bir daha ön görüde bulunmuşuz ve orada da açık vermeden bir bütçe dönemini tamamlamışız. Sonuç itibariyle 130 milyonun üzerinde bir bütçe gerçekleşmesiyle biz zor bir görevi borçlanmadan çıkararak tamamlamış olduk. Evet enflasyonist bir ortam oldu. Maaşlar yetmeyebilirdi yetmedi. Başka yatırımlarımıza ödenek yetmedi doğruydu. Ama bir şey oldu. Bu ülkenin iller bankasından bize aktarılan payları arttı. Dolayısıyla 45 milyon 500 bin liralık biz borçlanmadan ek bütçe yapmış olduk. Buradan şu çıkıyor, bu ülke pandemiyi de doğru yönetmiş, Ukrayna Rusya Savaşını da bana göre doğru yönetmiş.”

Yeni ücret tarifeleri belirlendi

Mart ayı toplantılarının ilk günkü birleşiminde 2023 yılı Orman İzin Dosyaları Hizmet Bedellerinin güncellenmesi ile ilgili komisyon raporları Meclis’in oy birliğiyle karara bağlandı.

Ardından da 2023 yılı Su ve Hizmet Bedellerinin güncellenmesi ile ilgili komisyon raporları genel görüşmeye açılırken yine Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

Meclis’te yapılan değerlendirme sonucunda 26 köy 6 bin 400 aboneyi kapsayan içme ve kullanma suyu bedelleri için belirlenen tarifeler şöyle oldu:

Terfili sistem su tüketim bedeli; mesken için 6 TL artı KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 8,4 TL artı KDV, cazibeli sistem su tüketim bedeli; mesken için 2,4 TL artı KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 4,8 TL artı KDV olarak güncellendi.

Ayrıca kanalizasyon sistemi olan tesislerde tüketim bedeli fiyatına yüzde 30 ilave edildi, terfili sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedeli 9,6  TL artı KDV, cazibeli sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedeli 7,2 TL artı KDV olurken tahakkuk eden su tüketim bedeline zorunlu ortak giderleri karşılamak amacıyla yüzde 10 katkı payı ilave edildi, vidanjör hizmeti bedeli meskenlerde 300 TL artı KDV, ticarethaneler için 500 TL artı KDV olarak uygulanacak.

Kanal açma makinesi hizmet bedelinin 3 saate kadar 500 TL artı KDV, sonraki her bir saat için 100TL artı KDV olarak ilave edilecek, su tankeri kiralama bedeli ise 500 TL artı KDV olarak uygulanacak.

Gündem maddelerinin ardından Dursun, ileriki birleşimlerde imar planları ile ilgili gündemlerin komisyon raporlarının görüşüleceğini ifade etti.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Bartın İl Özel İdaresi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›