Geri dönüşümler “mama” oluyor!

Bartın Belediyesi, sokak hayvanları için Cumhuriyet Meydanı’na mamamatik cihazı kurdu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, bir yandan çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak bir yandan da sokaklarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayata geçirdiklerini belirtirken mamamatik ile; cam, plastik ve teneke ambalajlı atıkların karşılığında mama vererek sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlandığını kaydetti.
Bu haber 2023-03-01 09:51:25 eklenmiş ve 198 kez görüntülenmiştir.

 

Mamamatik cihazı kuruldu!

 

 

Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Cumhuriyet Meydanına geri dönüşüm malzemeleri ile çalışan mamamatik cihazı kuruldu.

 

Cam, metal veya plastik atıklar ile bir mama veren makine, hem plastik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasını hem de sokak hayvanlarına ücretsiz mama verilmesini sağlıyor.

 

Mamamatik cihazını kullanan vatandaşlar, projenin çok güzel olduğunu belirtirken proje sayesinde evde biriktirilen şişelerin geri kazanılarak hayvanlara mama olarak geri döneceğini söyledi.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, projeyle ilgili bilgi verdi. Vatandaşları “mamamatik”leri koruyarak ve kullanarak sokak hayvanlarına destek olmaya davet eden Başkan Akın, “Bartın Belediyesi olarak bir yandan çevre ve sıfır atık bilincini oluşturmak, diğer yandan da sokakta yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için mamamatik projesini hayata geçirdik. Mamamatik ile; cam, plastik ve teneke ambalajlı atıkların karşılığında atılan miktar ölçeğinde mama vererek sokaktaki can dostlarımızın beslenmesine katkı sağlıyoruz. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Cumhuriyet Meydanına yerleştirdiğimiz Mamamatik ile sıfır atık bilincine ve sokak hayvanlarımıza destek olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Bartın’da Cumhuriyet Meydanı’na yerleştirilen “mamamatik” otomatları ile minik dostlar da mama ve su bulmakta zorlanmayacak. 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›