“Vaktimizi, enerjimizi ve imkânlarımızı sadece bunun için harcayacağız”

Muhalefetin siyasi söylemlerine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Diğerlerinin gündemi ne olursa olsun, bizim gündemimiz bölgemizin yeniden ayağa kalkması, yaraların sarılması ve sorunların çözülmesi olacak. Kirli siyasetlerine devam edenlere inat milletimize hizmetimizi sürdüreceğiz. Böylesine büyük bir felaket dünyanın hangi ülkesinde yaşanırsa yaşansın görülebilecek aksaklıklar elbette bizde de yaşandı. Bunu inkar etmiyoruz. Bizim yolumuz milletimize hizmet yolu. Yolumuz insanlarımızı yeniden hayata bağlama yoludur. Vaktimizi, enerjimizi ve imkânlarımızı sadece bunun için harcayacağız” dedi.
Bu haber 2023-02-28 10:09:59 eklenmiş ve 224 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcıları ve teşkilat mensupları ile birlikte ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bartın’da konaklamaya başlayan depremzedeleri ziyaret etti.

 

 

Ziyaretlerinde depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kalaycı, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ülkemizde görülen en büyük felaketlerden biri olduğunu yineledi.

 

 

Depremlerin ülkemizin 14 milyona yakın insanını doğrudan etkilediğini kaydeden Başkan Kalaycı, son olarak Hatay’da yaşanan depremin felaketin büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdiğini söyledi.

 

 

Depremin ardından kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve millet olarak kenetlenmenin örneğinin sergilendiğini de ifade eden Kalaycı, bu sorunun da üstesinden el birliği ile gelineceğini vurguladı.

 

 

Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesi için yardımların ulaştırıldığını belirten Başkan Kalaycı, “7’den 70’e hassasiyet gösteren ve depremzede vatandaşlarımız için ellerinden geleni yapan kamu kurumlarımıza, sivil toplum örgütlerimize ve vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

“Kirli siyasetlerine devam edenlere inat milletimize hizmetimizi sürdüreceğiz”

 

 

Ziyaretlerinin ardından genel bir değerlendirmede bulunan Kalaycı, siyasi söylemlere ilişkin de açıklamalar yaparak “Devletimiz bakanlıklarıyla, kurumlarıyla, belediyeleriyle, sivil toplumuyla, uluslararası yardım kuruluşuyla, tüm imkânlarıyla deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için yoğun mesaidedir. Devletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde inşallah bu felaketin de üstesinden gelecektir. Bununla ilgili çalışmalara da başlandı. Diğerlerinin gündemi ne olursa olsun, bizim gündemimiz bölgemizin yeniden ayağa kalkması, yaraların sarılması ve sorunların çözülmesi olacak. Kirli siyasetlerine devam edenlere inat milletimize hizmetimizi sürdüreceğiz. Böylesine büyük bir felaket dünyanın hangi ülkesinde yaşanırsa yaşansın görülebilecek aksaklıklar elbette bizde de yaşandı. Bunu inkar etmiyoruz. Devletimiz bütün imkanlarını bölgemiz için, depremzedelerimiz için ilk andan itibaren seferber etmiştir. Tüm bu gerçeklere rağmen bu birlikteliğin içinde olmak yerine karalama siyaseti derdine düştüler. Cumhurbaşkanımızın yıllardır bahsettiği ve mücadele ettiği kentsel dönüşüm çalışmalarını engellemek için ne gerekiyorsa yaptılar. Eylemlerle, mitinglerle birlikte mahkeme mahkeme gezerek kentsel dönüşüm kararlarını iptal ettirdiler. Kentsel dönüşüm çabalarımıza betona yatırım, rant çalışması diye iftira attılar. Kentsel dönüşüm projelerini müteahhitleri zengin edecekler diye engellemek için ellerinden geleni yaptılar. Şimdi deprem üzerinden birlik içinde olmak yerine nasıl ortalığı karıştırır, bu afetten nasıl nemalanırız derdinde kirli siyasetlerine devam ediyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar. İstedikleri kadar bizi kendi emellerine alet etmeye kalkarlarsa kalksınlar. Milletimiz kimin ne olduğunu biliyor. Bizim yolumuz milletimize hizmet yolu. Yolumuz insanlarımızı yeniden hayata bağlama yoludur. Vaktimizi, enerjimizi ve imkânlarımızı sadece bunun için harcayacağız” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Turhan Kalaycı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›