Irmak Islah Projesi gündem oldu

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Meslek Komite Toplantıları’nda deprem bölgesine yapılan ve yapılması planlanan yardımlar görüşülürken Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah Projesi masaya yatırıldı. Orduyeri Köprüsünden başlayarak Yalı bölgesini de içine alacak şekilde toplam 4 bin metrelik alana kaldırımdan başlayarak 1 metre duvar üzerine 1,5 metre temperli cam yapılacak projenin yaşanabilecek sel felaketini engellemeyeceğine işaret edilirken Yalı bölgesinin ırmak kenarının görselliğinin de bozacağına dikkat çekildi. Projeyle ilgili yapılan görüşmelerde daha önce yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle ırmak yatağı dolduğu ve daraldığı için önceliğin ırmak temizliğine verilmesi gerektiği konusunda ortak görüşe varıldı.
Bu haber 2023-02-27 16:12:48 eklenmiş ve 430 kez görüntülenmiştir.

 

Orduyeri’nden Yalı boyuna duvar örülecek!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meslek Komitesi Toplantıları, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

 

 

11 Meslek Komitesi üyeleri ile bir araya gelen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Meclis Başkanı Hüseyin Çalıkoğlu ve Bartın TSO Yönetim Kurulu üyeleri Meslek Komitelerinin sorunları ve çözümleri konusunda çalışmalara devam ederken her ay düzenli olarak yapılan Meslek Komite toplantılarında, aynı sektörde faaliyet gösteren üyeler davet edilerek, sektörün sorunları ve güncel konular istişare edildi.

 

 

Görüşülen ve iletilen sorunlar çözüme ulaştırılması noktasında toplantı sonunda ilgili kurumlara iletildi.

 

 

Öncelik ırmak temizliğine verilmeli!

 

 

4 gün süren ve 11 meslek grubunun yer aldığı toplantılarda, Bartın Irmak Islah Projesi Meslek Komite üyeleriyle istişare edildi.

 

 

Orduyeri Köprüsünden başlayarak Yalı bölgesini de içine alacak şekilde toplam 4 bin metrelik alana kaldırımdan başlayarak 1 metre duvar üzerine 1,5 metre temperli cam yapılacak projenin yaşanabilecek sel felaketini engellemeyeceğine işaret edilirken Yalı bölgesinin ırmak kenarının görselliğinin de bozacağına dikkat çekildi.

 

 

Projeyle ilgili yapılan görüşmelerde daha önce yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle ırmak yatağı dolduğu ve daraldığı için önceliğin ırmak temizliğine verilmesi gerektiği konusunda ortak görüşe varıldı.

 

 

ETİKETLER : Meslek Komitesi Toplantıları TSO Irmak Islah Projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›