Depremler sonrası BARÜ’den akademik danışmanlar için rehber!

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, akademik danışmanlar için ülkemizde yaşanan depremlerden sonra dikkat edilmesi gereken hususları içeren bir rehber hazırladı.
Bu haber 2023-02-27 15:31:49 eklenmiş ve 204 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından akademik danışmanlar için ülkemizde yaşanan depremlerden sonra dikkat edilmesi gereken hususları aktaran bir rehber hazırlandı.

 

 

 

 

“Öğrencilerle yapılacak toplantılar önemli”

 

 

“Yaşanan deprem nedeni ile ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Öğrencilerimizin bir bölümü depremi doğrudan yaşadılar, diğerleri basın yayın organlarından izleyerek etkilendiler. Okula devam etmek ve eğitim almak travmatik olaylardan sonra iyileşme sürecinin bir parçasıdır. Bu nedenle öğrencilerimizle yapacağımız toplantıların ne kadar önemli olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Öğrencilerimizin şu an ne yapacakları, derslere nasıl devam edecekleri, eğitim yüz yüze olursa nerede kalacakları gibi çok farklı soruları var. 2022-2023 Akademik yılı bahar döneminde eğitim öğretim sürecine başlamadan önce Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDREM) olarak dikkat edilmesinin yararlı olacağını düşündüğümüz bazı noktalarda hatırlatma yapmak istedik” denilen rehberde akademik danışmanlar için şu notlar paylaşıldı:

 

 

Dikkat edilmesi gereken hususlar

 

 

“Akademik danışman olarak bu günlerde toplantıları yapmak sizin için de zor olabilir. Fakat pek çok öğrencileriniz için güven sembolü olduğunuzu ve sığınacak liman olduğunuzu unutmayınız.

 

 

Dersler başlamadan önce mutlaka akademik danışmanı olduğunuz sınıf ile toplantı yapınız. Sınıf düzeyine göre derslerin ve uygulamaların nasıl yapılacağı (yüz yüze ya da çevrim içi) ile ilgili bilgi veriniz.

 

 

Öğrencilerinizle yaptığınız toplantıları mutlaka kayıt altına alınız, toplantılara katılan ve katılmayan öğrencileri tespit ediniz.

 

 

Öğrencilerinize güncel ve doğru bilgileri aktarabilmek için Üniversitemiz ve fakültenizden gelen yazıları dikkatli bir şekilde inceleyiniz. Öğrencilerinize de sadece Bartın Üniversitesi'nin resmi web sayfasını takip etmelerini öneriniz.

 

 

Üniversitemiz ana sayfasında duyurular bölümünde yer alan ders kayıt kılavuzunu inceleyiniz (https://oidb.bartin.edu.fr/duyurular/20222023-akademik-yili-bahar-donemi-onlisans-lisans-ve-lisansustu-ders-kayit-kilavuzu.html)

 

 

Psikolojik yardım rehberini inceleyiniz (https://w3.bartin.edu.tr/duyurular/psıkolojik-ilk-yardim-rehberi-yayimlanli.html)

 

 

Öğrencilerinizin ders kayıtlarını kontrol ediniz.

 

 

Ders kaydı yapan ya da yapamayan öğrencilerin sayısı, durumu (depremzede olup olmadığı) konusundaki bilgileri güncel bir şekilde belirleyiniz. Depremden zarar gören öğrencilerinizden oluşturduğunuz listeyi fakülteniz bünyesinde oluşturulan liste ile karşılaştırınız. Böylece gözden kaçan hiçbir öğrenci olmayacağını ve her öğrenciye ulaşılmış olacağını unutmayınız.

 

 

Deprem bölgesindeki öğrencilerimizin (bilgisayar olamaması, elektrik ve internet kesintileri vb.) şu an ders kaydı yapma imkânı olmayabilir. Bu öğrencilerimize ders kaydının hangi tarihe kadar uzatıldığı ile ilgili bilgi veriniz. Söz konusu bilgi ders kayıt kılavuzunda yer almaktadır.

 

 

Depremden doğrudan zarar gören öğrencilerinizin nerede oldukları ve ihtiyaçları konusunda bilgi edininiz. Böylece gerçekten mağdur olan öğrencilerimize ulaşma ihtimalimizin artacağını unutmayınız.

 

 

Deprem yaşayan öğrencilerimiz yakınlarını kaybetmiş, yaralı yakınları için hastanede refakatçi kalıyor ya da kendileri yaralı oldukları için tedavi görüyor olabilirler. Derse dahil olmak bugünlerde öncelikleri olmayabilir. Bu duygu durumunu anlayışla karşılayınız, telefonla ya da mesajla öğrencinize ulaşmaya çalışınız.

 

 

ÇAP ve YANDAL programlarına devam eden öğrencilerin durumlarını dikkatle takip ediniz.

 

 

Özel öğrenci olarak başka bir üniversiteye geçmek İsteyen öğrencileriniz için nasıl bir süreç izleneceği (doldurulması gereken formlar, başvuru süresi vb.) konusunda bilgi edininiz.

 

 

Uluslararası öğrencilerimizin ve ailelerinin de depremden doğrudan etkilenmiş olabileceklerini unutmayınız. Uluslararası öğrencilerimizin şu an nerede oldukları ve ihtiyaçtan konusunda bilgi sahibi olunuz.

 

 

Eğer sınıfınızda engelli öğrenciniz varsa depremden doğrudan etkilenip etkilenmediklerini kontrol ediniz. Engeli öğrencilerinizin şu an nerede oldukları ve ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olunuz.

 

 

Öğrencilerinizden bazılarının şu an deprem bölgesinde gönüllü çalışmalara katılmış atabileceklerini dikkate alınız. Bu öğrencilerinizle bağlantıya geçmeye çalışınız, nerede olduktan ve ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olunuz.

 

 

Öğrencilerinize Kutlubey Kampüsü Kütüphanesi’nin 24 saat açık olduğu bilgisini veriniz.

 

 

İlk haftalarda öğrencileriniz dile getirmese de travma sonrası psikososyal destek ihtiyacının sonraki günlerde ortaya çıkabileceğini göz önünde bulundurunuz. Bu nedenle öğrencilerinizle düzenli olarak toplantılar planlayınız.

 

 

Derslerin tümü için ders izlencesinin ve ders ile ilgili dokümanların sisteme yüklenmesini sağlayınız.

 

 

Tüm derslerin, ders programın da belirtilen gün zamanında yapılmasına dikkat ediniz.”

 

ETİKETLER : BARÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›