Bankoğlu uyardı!

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, bir açıklamada bulunarak bilirkişi ön inceleme raporunda kusurlu bulunan, delilleri karatma şüphesi olan Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü yetkililerinin yangının henüz söndüğü Amasra’daki maden ocağına tarafsız ve yetkili gözlemci heyet olmadan girmemesi gerektiğini söyledi.
Bu haber 2023-02-24 11:15:10 eklenmiş ve 165 kez görüntülenmiştir.

 

“TTK yetkilileri Amasra’daki maden ocağına tek başına girmemeli”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yetkililerinin Amasra’da maden faciası yaşanan kömür ocağına girmek için mahkemeye yazı yazdığını belirterek bir açıklama yaptı.

 

 

Mahkemeye gönderilen yazıda ocaktaki yangının söndüğünün ve ocakta kurulan barajların kaldırılması gerektiğinin belirtildiğini aktaran Bankoğlu, yaptığı açıklamada “Amasra Taşkömürü işletmelerinde gerçekleşene maden faciasının ardından Ocaktaki çalışmalar yangın nedeniyle durdurulmuştu. Yangın devam ettiği için ocağa inilemiyordu. Aldığımız bilgilere göre TTK Genel Müdürlüğü, yangının söndüğünü dolayısıyla da ocakta kurulan barajların kaldırılması için ocağa inme talebine ilişkin yazıyı mahkemeye sunmuştu. Buradan uyarıyoruz, tek başına TTK yetkilileri Amasra faciasının olduğu maden ocağına girmemelidir. Mutlaka ama mutlaka tarafsız ve bağımsız bir gözlemci heyet bu yetkililere eşlik etmelidir, kamera kayıtları yapılmalıdır. Hem kamuoyunun vicdanı için, hem de madenci ailelilerinin adalet anlayışı için bu çok önemlidir. Buradan uyarıyoruz ve çağrı yapıyoruz; lütfen delilleri karartma şüphesi olan ve bilirkişi ön inceleme raporunda kusurlu olarak bulunan TTK’ya tek başına bu ocağa girme yetkisini ve iznini vermeyin” dedi.

 

 

Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Bankoğlu,  “Uyarıyorum. Bilirkişi ön inceleme raporunda kusurlu bulunan, delilleri karatma şüphesi olan Türkiye Taşkömürü Genel Müdürlüğü yetkilileri, yangının henüz söndüğü Amasra'daki maden ocağına tarafsız ve yetkili gözlemci heyet olmadan girmemelidir” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu TTK
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›