Eğitimciler yaraları sarmak için çalışıyor

Bartın’daki eğitimciler deprem bölgesinin yaralarını sarmak için fabrika gibi çalışıp depremzedeler için üretim yapıyor. Bartın’ın eğitim ordusu dört bir koldan çalışırken kimi öğretmen depremden etkilenenler için kıyafetler dikiyor kimi ısınma ihtiyacı için yakacak odun hazırlıyor.
Bu haber 2023-02-16 14:34:57 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bartın, seferberlik halinde bölgeye destek olmak ve yararları sarmak için canla başla çalışıyor.

 

 

Öğretmeni, öğrencisi, kamu görevlisi, esnafı, genci, yaşlısı, kadını, erkeği, çocuğu elinden geleni yapıyor.

 

 

Seyyar mutfaklar deprem bölgesinde hizmette

 

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 80 seyyar mutfak deprem bölgelerinde hizmet vermeye başladı.

 

 

Bartın’dan yola çıkan seyyar mutfak ile gönüllü aşçı ekibi Kahramanmaraş Şehit Mıllış Nuri İlkokulunda depremzedelere hizmet vermek üzere yola çıkmıştı.

 

 

Gönüllü aşçı ekibi depremzedeler için yemek yaparak dağıtmaya başladı. Seyyar mutfak ekibi ile etapta 5 bin kişilik günlük yemek daha sonra ise bu kapasitesini artırarak 10 bin kişilik günlük yemek çıkartarak çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

 

 

Bartın’ın eğitim ordusu deprem bölgesinin yaralarını sarmak için dört bir koldan çalışırken Bartın’da gömlek üretimi yapan firmaların depolarındaki gömlekler toplanıp öğretmenler tarafından ütülenip paketlenerek depremzedeler için hazır hale getirildi.

 

 

Acar, deprem bölgesinde

 

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar da deprem bölgesine giderek çalışmalara destek oldu.

 

 

“Fedakar öğretmen ve eğitim çalışanlarımız ile birlikte deprem bölgesindeyim” diyen Acar, yaptığı kısa değerlendirmede “Deprem bölgesinde günlerdir zorlu şartlarda hizmet vermeye çalışan eğitim çalışanlarımızı tebrik ediyorum. Öğretmenin toplumdaki önemine bir kez daha şahit oldum. İyi ki Yüce Türk Milletinin bir ferdi ve Fedakar eğitim camiasının bir neferiyim. Mevlam bu şekilde bir afeti bir daha yaşatmasın” dedi.

 

 

Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri deprem bölgesindeki çocuklarımız için rengarenk kumaşlardan pijamalar üretiyor.

 

 

Öğretmen, öğrenci ve vatandaşların desteğiyle Endüstri Meslek Lisesi’nde de deprem bölgesi için, soba ve odun hazırlanıyor.

 

ETİKETLER : Milli Eğitim Bakanlığı Deprem Oğuzhan Acar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›