Bartın’da çok sayıda depremzede misafir ediliyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler Bartın’da misafir ediliyor. Bartın’da KYK yurtları, kamu misafirhaneleri ve yakınlarının yanında misafir edilen afetzedelere psikososyal destek de veriliyor.
Bu haber 2023-02-16 14:14:07 eklenmiş ve 262 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası yaklaşık 196 bin depremzede kara ve hava yoluyla bölgeden diğer illere tahliye edildi.

 

 

Depremlerin ardından kendi imkanlarıyla ya da kurumlar aracılığıyla Bartın’a gelen depremzedeler, Valilik koordinasyonunda belirlenen yerlerde misafir edilirken kentteki boş dairelere, KYK yurtlarına ve kurum misafirhanelerine yerleştirilen depremzedeler için Bartın Valiliğinin koordinesinde imkanlar seferber edildi.

 

 

Bartın Valiliği, ilimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlarda 114, kamu misafirhanelerinde 71, yakınlarının yanında 944 afetzedenin misafir edildiğini açıkladı.

 

 

Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Mehmet Rıfat Efendi öğrenci yurdunda misafir edilen depremzedelere daha iyi hizmet verebilmek için, mini market, çocuk oyun alanı, giyim alanı ile eğitimine ara vermek zorunda kalan öğrenciler için etüt odaları hazırlandı.

 

ETİKETLER : Deprem Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›