Meteorolojik uyarı!

Bartın başta olmak üzere Batı Karadeniz'de kuvvetli kar yağışı, Doğu Karadeniz, Güney Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de ise fırtına bekleniyor. Yetkililer, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Bu haber 2023-02-15 15:34:19 eklenmiş ve 179 kez görüntülenmiştir.

Kübra Nur AK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Çankırı, Çorum ve Amasya'nın kuzey kesimleri ve Tokat'ın kuzey ve doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yapılan son değerlendirmelere ve tahminlere göre; Batı Karadeniz'de başlayan yağışlar, bugün akşam saatlerine kadar Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

 

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

 

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmuyor.

 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

 

Ülkemiz genelinde sıcaklığın mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

ETİKETLER : Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›