BARÜ, yaraları sarmak için seferber oldu

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) tüm mensupları son yüzyılın en büyük depremlerinden biri olarak gösterilen afetin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu.
Bu haber 2023-02-15 15:22:08 eklenmiş ve 54 kez görüntülenmiştir.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen 10 il için Bartın Valiliğinin koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına destek için seferber oldu.

 

BARÜ akademik ve idari insan kaynağı ile öğrenci ve mezunlar yardım noktalarına temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini ulaştırdı.

 

Bölgedeki dağıtım merkezlerine yardımlar gönderildi Akademik birimlerde toplanan yardımlar Ağdacı Yerleşkesi Spor Salonunda toplanarak tasnif ve paketleme işlemleri tamamlandıktan sonra tırlara yüklendi.

 

Bartın’dan yola çıkan yardım tırı Kahramanmaraş’a ulaştırılarak AFAD dağıtım merkezinde görev alan BARÜ gönüllüleri aracılığıyla depremzedelere dağıtıldı.

 

Bartın’daki kampanyaya destek sağlanıyor BARÜ mensupları, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması noktasında Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen yardım kampanyasına da destek oluyor.

 

Akademisyenler, idari personel ve öğrencilerden oluşan 116 kişilik ekip yardım toplama noktalarındaki taşıma ve ayrıştırma faaliyetlerinde görev alıyor.

 

Ayrıca BARÜ’lü gönüllü öğrenciler, depremzedeler için Bartın’da üretilen varil sobalarda kullanılacak odunların hazırlanmasına ve 4 tıra yüklenerek Kahramanmaraş’a gönderilmesine destek verdi.

 

Depremzedeler için misafirhaneler hazırlanıyor Depremzedelere yardım konusundaki tüm faaliyetlerde aktif olarak görev alan BARÜ Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Toplulukları da yaraları sarmak için gayret gösteriyor.

 

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları, yardımların toplanması ve depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılması doğrultusunda büyük bir hassasiyet gösteren öğrenciler Bartın’daki misafirhaneleri depremzedeler için hazırlanması sürecine de destek oldu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›