Bartın Belediyesi, depremin yaralarını sarmak için çalışıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Bartın’dan deprem bölgesine giden ekipler, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için canla başla çalışıyor. Bartın Belediyesi de Bartın Valiliği’yle iş birliği ile başlatılan yardım kampanyasının yanı sıra deprem bölgelerine gönderdiği iş makinaları, cenaze yıkama aracı, jeneratör ve arama kurtarma ekibiyle depremin yaraları sarma noktasında büyük bir çaba ve gayret gösteriyor.
Bu haber 2023-02-15 15:18:30 eklenmiş ve 45 kez görüntülenmiştir.

6 Şubat sabahı 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve öğle saatlerinde 13.24’de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüklerinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım ile can kayıplarına yol açan iki depremin yaraları vatandaşların destekleri ile sarmaya devam ediliyor.

 

Bartın ve tüm Türkiye 6 Şubat sabahı 04.17’de meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve öğle saatlerinde 13.24’de Elbistan merkezli 7.6 büyüklüklerinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkım ile can kayıplarına yol açan iki depremin yaralarını sarmak için seferber oldu.

 

Türkiye’yi sarsan ilk depremin hemen ardından yola çıkan ekiplerden biri de Bartın Belediyesi arama kurtarma ekibi olurken iş makineleriyle de bölgedeki çalışmalara destek verildi.

 

Bartın Belediyesi, afet bölgesine destek için arama kurtarma ekibinden iş makinasına, acil yardım paketlerinden erzak paketine pek çok yardım aracı ve malzemesini bölgeye gönderdi. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi temin ederek yaralarını sarabilmek adına Bartın Belediyesi, tüm birimleriyle çalışmayı sürdürürken Belediye Başkanı Cemal Akın, bölgeye verilen desteklerle ilgili bir açıklama yaptı.

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde bu zor günlerinde aşılacağını ifade ederken “Bartın Belediyesi olarak tüm gücümüzle yardıma hazırız” diyerek şunları söyledi:

 

Arama kurtarma için yola çıkan ilk ekiplerden biri!

 

“İlk depremin ardından 3 saat sonra bölgeye 6 kişiden ve 1 arama kurtarma aracından oluşan Bartın İtfaiyesi Arama-Kurtarma ekibini gönderdik. Ekibimiz Gaziantep Nurdağı bölgesinde halen arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. İlk saatlerde Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi’nde (BAHMER) Başkan Yardımcılarımız ve ilgili müdürlerimizle toplanarak deprem bölgesi için yapılabilecek çalışma ve yardımlar ile ilgili planlama gerçekleştirdik. 6 Şubat Pazartesi akşam saatlerinde Belediyemize ait 2 adet kazıcı/yükleyici, jeneratör, projektör ve hilti gibi iş gereçlerini 2 operatör, 1 şoför, 1 teknik personelimiz ile birlikte tedarik ettiğimiz tırlara yükleyerek bölgeye gönderdik. Aynı gün 80 cenaze için kefen takımı yolladık. İhtiyaç duyulan malzemeler 2 tırla Kahramanmaraş’a gönderildi Belediyemizin kaynakları ile 4 bin 800 adet 5 litrelik su ile bin adet battaniye alındı ve bölgeye gönderildi. Belediyemizin kaynakları ve hayırsever Bartın halkımızın destekleri ile toplanan, bin 428 adet gıda kolisi, 4 bin 966 adet bere, atkı, çorap, ayakkabı, giysi, patik, başörtü, şal, eldiven, kulak bandı, iç çamaşırı 526 adet battaniye, yorgan, yastık, nevresim takımı, 2 bin 873 paket bebek bezi, hasta bezi, hijyenik ped, 187 kutu bebek maması, devam sütü, bebe bisküvisi, bin 119 adet paket ıslak mendil, kolonya, kağıt havlu, peçete, tuvalet kağıdı, sabun, şampuan, çöp poşeti, deterjan, bin 664 adet paket tek kullanımlık kaşık, çatal, bardak, bıçak, 30 adet elektrikli ısıtıcı, tüp, fener, 15 bin 371 adet 5 litrelik, 0,5 litrelik ve bardak su, 2 bin 135 adet meyve suyu, bin adet 500 gramlık makarna, 550 adet çiftli ekmek, 300 çuval odun, 195 adet 5 kilogramlık un, 1 çuval seccade, kefen, 76 adet soba, soba borusu olmak üzere çok sayıda eşya 8 Şubat ve 10 Şubat tarihlerinde 2 tır ile Kahramanmaraş’a gönderildi. Her alanda destek! 8 Şubat Çarşamba akşamı 2 cenaze aracımız tabutlarla birlikte şoförleri ile Hatay’a gönderildi. Adıyaman’a seyyar mutfak kurmak üzere giden gönüllülere 1 araç ve malzeme desteği sağlandı. Malatya’da engelli birey ailelerine BOED-DER ile ulaştırılmak üzere 1 araç ile birlikte yiyecek, giyecek, temizlik ve hijyen malzemeleri desteği verildi. Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerine yardım etmek üzere gönüllü gitmek isteyen vatandaşlarımıza araç desteği sağlandı. Bölgede deprem afetinde vefat eden ve defin için Bartın’a gelen cenazelerimizin gasilhanemizde yıkama, kefen, tahta vb. defin iş ve işlemleri yapılıyor. Tüm gücümüzle yardıma hazırız. Rabbim bir daha böyle felaketler yaşatmaz inşallah. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim mekânlarını Cennet eylesin. Yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›