Tunç, depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Depremzedeleri ziyaret eden Tunç, yetkililerden de bilgi aldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Tunç, TTK madenci kurtarma ekiplerini enkaz başında ziyaret etti.
Bu haber 2023-02-15 15:12:55 eklenmiş ve 47 kez görüntülenmiştir.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

“Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da arama, kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.

 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden ardından bölgeye giden enkaz çalışmalarında tecrübeli TTK Zonguldak ve Bartınlı madenciler de arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

 

Depremzedeleri ziyaret eden Tunç, yetkililerden de bilgi aldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Tunç, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere gittiği Hatay, Gaziantep, Adıyaman ve Gaziantep’te hem madencileri hem depremzedeleri yalnız bırakmazken ilk olarak gittiği İskenderun’da yaptığı açıklamada “Asrın afetinde yaraları sarmak için devlet millet el ele büyük mücadelemiz devam ediyor” dedi.

 

Tunç, ardından da “dayanışma vakti” diyerek Hatay Kırıkhan’daki arama kurtarma çalışmalarına katılan madencilerle bir araya geldi.

 

Enkazlardan çok sayıda vatandaşımızı sağ olarak kurtaran madencilere teşekkür eden Tunç, “Bartın Amasra’dan deprem bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan madencilerimize kolaylıklar diledik. Çok sayıda vatandaşımızı enkazdan canlı olarak kurtaran madencilerimize teşekkür ediyoruz. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Hüseyin Yayman Hatay Milletvekilimiz, depremde ablası abisi yeğenleri en yakınındaki 11 canını kaybetti, acısı çok büyük, ama metanetli, asrın felaketinde hemşehrilerini bir nebze yalnız bırakmadan ihtiyaçları için cansiperane koşturuyor” değerlendirmesi yaptı.

 

“Yaraları hep birlikte sarıyoruz”

 

Gaziantep Nurdağı’ndan “Tüm çabalar yeni bir müjde için… Rabbim kolaylık versin” paylaşımı yapan Tunç, Adıyaman’dan da AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Bursa Milletvekili İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte Kahta’da kurulan çadır kenti ve yardımların toplandığı lojistik merkezini ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Buradaki ziyaretine ilişkin de Tunç, “Yaraları hep birlikte sarıyoruz. Her şey mutlu bir haber için… Mücadele devam ediyor” açıklamasını yaptı.

 

Adıyaman’da enkaz arama çalışmalarını sürdüren madencilerle de bir araya gelen Grup Başkanvekili Tunç, “Madencilerimize teşekkürler. Kurtardıkları canlarla bizim gururumuz oldular. ‘Hep birlikte Türkiye’ diyerek zorlukları aşacağız inşallah” dedi. Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen vatandaşlar için çadır kent kurulumun devam ettiğini belirten Tunç, bu zor günleri de birlikte atlatacağımızı söylerken “Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen ve çevre illerimizi de etkileyen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Rabbim yardımcımız olsun, milletimizi korusun. Devletimiz tüm imkanlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Soğuğa, ayaza, uykusuzluğa, daha pek çok zorluğa rağmen cansiperane bir şekilde gayret gösteren tüm ekiplerimize, gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bu zor günleri birlikte atlatacağız. Depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri ve Aziz milletimize başsağlığı, yarılılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›