Depremzedeler ilimizde misafir edilmeye başlandı

“Asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bartın’a getirilen depremzedeler, sosyal tesis, yurt ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildi. Depremzedeleri kaldıkları yurtlarda ziyaret eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Biz büyük bir milletiz, biz büyük bir devletiz. Bunun üstesinden mutlaka geleceğiz. Bu zor günleri de yine hep beraber atlatacağız. Yeter ki bundan sonraki süreçte sabırla hareket edelim” dedi.
Bu haber 2023-02-10 16:48:20 eklenmiş ve 257 kez görüntülenmiştir.

 

Kalaycı: “Bunun üstesinden mutlaka geleceğiz”

 

 

Kübra Nur AK-Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların tahliyesi AFAD koordinasyonunda devam ediyor.

 

 

Oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen çalışmalarda yaklaşık 90 binin üzerinde vatandaş tahliye edildi.

 

 

Depremlerin ardından Bartın’a getirilen depremzedeler, sosyal tesis, yurt ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildi.

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, deprem bölgesinden Bartın’a gelen depremzedeleri ziyaret etti.

 

 

Deprem bölgesinden gelen ve gelecek olan depremzedelerin Bartın’da da misafir edileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, bu zor günlerin de birlik ve beraberlik içerisinde atlatılacağını söyledi.

 

 

“Sabırla hep beraber başaracağız”

 

 

Depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Kalaycı, “Ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. Belki de dünya tarihinin şu zamana kadar yaşamadığı iki depremin art arda yaşadık ve bu deprem 7 kilometre yer altında olması ne yazık ki çok yıkıcı oldu. Bu, deprem açısından yeryüzüne çok yakın bir mesafe ve Japonya’daki deprem 110 kilometre denizde, 35 kilometre denizin altında meydana geldi ki büyük bir etki yarattı. Zararımız çok büyük, can kaybımız var, yaralılarımız var. Rabbim vefat eden kardeşlerimizi cennetiyle muamele etsin, yakınlarına başsağlığı diliyorum, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Evdir, binadır onları mutlaka geri vereceğiz, sabırla hep beraber başaracağız” dedi.

 

 

“Siyasetimizi sonra yaparız”

 

 

Deprem bölgesindeki yaraların sarılması için başlatılan yardım seferberliği kapsamında teşkilat olarak dayanışma içerisinde çalıştıklarını belirten Kalaycı, birlik ve beraberlik mesajı vererek “Depremin ardından tüm halkımız bölgeye destek olmak, yaraları sarmak için seferber oldu. Böyle güzel yürekli insanlar olduğu sürece bizim ülkemize Allah’ın izniyle hiçbir şey olmaz. Sosyal medyada, twitter odalarındaki bazı paylaşımları gerçekten çok itici ve onları ‘nefret dilini kullanan kişiler’ olarak nitelendiriyorum. Bu zaman birlik beraber zamanı, dayanışma zamanı. Biz bu zamanda bunu yapacağız. Siyasetimizi sonra yaparız. Bartın’da, Allah’a hamdolsun ne sağcısı ne solcusu ne başka partilisi ne dini ne dili fark etmeksizin herkes yardım seferberliği için burada çalışıyor. Üniversite öğrencilerimiz burada çalışıyor. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Biz büyük bir milletiz biz büyük bir devletiz. Bunun üstesinden mutlaka geleceğiz. Yeter ki bundan sonraki süreçte sabırla hareket edelim. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına, hükümetimizin açıklamalarına riayet edelim. Ülkemizi bu olayları bahane ederek karıştırmak isteyenler olacaktır. Ben tüm halkımızı tüm Bartın halkımızı akli selim olamaya ve sabırla bu zamanı aşmaya davet ediyorum. İnşallah üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

 

 

“Hemşerilerimizle beraber elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz”

 

 

Bartın’da Valilik koordinasyonunda yürütülen yardım seferberliği için de teşkilat olarak çalıştıklarını söyleyen Kalaycı, Teşkilat olarak önümüzdeki günlerde deprem bölgesi Elbistan’a gideceklerini kaydederek “Bartın’dan bölgeye yardımlarımız sürüyor. İnşallah Pazar günü de pirinç, nohut, yağ ve tuzu buradan götürüp Kahramanmaraş Elbistan’da orada kurulan mutfağımızda halkımıza, hemşerilerimiz, kardeşlerimize nohut pilav dağıtacağız. Bununla ilgili sosyal medya hesaplarımızdan paylaşım yaparak ‘bize bir çuval pirinç bir çuval nohut bir teneke yağ gibi böyle desteklerde bulunacak arkadaşlar bize ulaşsın’ dedik. İster bizim İl Binamıza gelerek isterse kendileri nakdi destekte bulunarak katkı sağlayabilirler. Biz de teşkilat üyelerimizle birlikte giderek inşallah Elbistan’daki depremzede kardeşlerimize dağıtım yapacağız. Tabi depremin olduğu günden bu yana çalışıyoruz. Gençlik Kollarımız bölgede çalışmalara destek veriyor. Sahadayız. Hemşerilerimizle beraber elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi.

 

 

KUTU KUTU

 

 

“Allah bir daha göstermesin”

 

 

Adana’dan Bartın’a gelen bir aile yaşadıklarını “Geldiğimiz yer Adana. Orada çok büyük binalar var. Hepsi aşağıya indi. Hepsinin etrafına şeritler çekildi. Oradaki dramı anlatamam. Orada bir dram var. Yardım bekleyen var. Ağlayan var. Biz de buradaki öğretmenevine sığındık. Orada bir arabanın içinde kaldık. 10 katlı bir binada kalıyorduk. Sanki binanın altında yaylı bir şey var gibi gidip geliyordu. Daha önce böyle bir şey yaşamadık. Allah bir daha göstermesin” diyerek anlattı.

 

 

“Biz küçük bir kıyamet yaşadık”

 

 

Malatya’dan gelen ve depremde evleri yıkılan aile de yaşadıkları korkuyu “Bildiğiniz küçük bir kıyamet yaşadık. Hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bitmiyordu. ‘Oğlum neden durmuyor?’ dedim. ‘Hakkınızı helal edin’ dedim, helalleştik. Biraz durur gibi oldu ve hemen aşağıya indik. Hep yeni evler gitmiş. Bu bir kıyametti, biz küçük bir kıyamet yaşadık. Malatya’da şu anda hiç bina yok. Herkes bir tarafa dağıldı. Allah hepinizden razı olsun. O çatırtılı sesler bile şu an hala kulaklarımda. Çok büyük bir felaketi yaşadık, bizce küçük bir kıyametti. Çok şükür biz kendimizi kurtardık ama kurtulamayan ve enkaz altında kalan birçok insan var” sözleriyle anlattı.

ETİKETLER : AFAD Deprem Turhan Kalaycı Depremzedeler
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›