Bartın deprem riski az olan iller arasında!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem bakımından en güvenli illeri sıraladı. Prof. Dr. Ercan’ın açıklamalarına göre; Bartın deprem bakımında en güvenli iller arasında yer alıyor.
Bu haber 2023-02-10 16:41:24 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem, 10 ilde büyük yıkıcı etkilere sebep oldu. O illerde arama-kurtarma ve yardım çalışmaları aralıksız sürüyor.

 

 

10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, en çok meral edilen soruları yanıtladı. Prof. Dr. Ercan, Türkiye’nin deprem bakımından "en güvenli" olarak değerlendirdiği illerini sıraladı.

 

 

Bartın güvenli iller listesine girdi!

 

 

Ercan, deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illerinin Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya ve Zonguldak olduğunu ifade etti. Listedeki illerin çoğunluğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgesindeki illerden oluşurken, Bartın’da deprem riski az olan iller arasında yer aldı.

 

 

İşte o paylaşımlar…

 

 

Ercan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

 

 

“Deprem bakımından Türkiye’nin en güvenli illeri: Konya, Karaman, Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Giresun, Yozgat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Bartın, Kırklareli, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Niğde, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Ardahan, Mersin, Antalya’dır.”

 

 

“Başkentimiz de etki alanında ancak güvenli”

 

 

“Bir kentin deprem üretim odağı olması ayrı, dolaydaki deprem dalgaları geçerken sallanması ayrı” diyen Ercan, “Ankara başkentimiz de etki alanında ancak güvenli bir ilimizdir. Zonguldak da güvenli illerimizdendir” dedi.

 

 

“Göçüklerin yüzde 80’ni yapısal eksiklikler”

 

 

Prof. Ercan bir diğer paylaşımında ise “Yapı göçüklerin yüzde 75’inin ana nedeni, dikme-kiriş bağlantılarının sıkıca demirle sarılarak kenetlenmemesidir. Göçüklerin yüzde 20’si yerden gelen, yüzde 80’i ise yapısal eksiklikler nedeniyle oluşur. Hem yer, hem de yapı dayanıklı olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

ETİKETLER : Deprem Övgün Ahmet Ercan Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›