Akın: “Deprem bölgesinde yaraları birlikte sarıyoruz”

Deprem bölgesinin yaralarını sarmak için Bartın Valiliği ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmaya devam eden Bartın Belediyesi, halkın yardımlarıyla bölgeye desteğini sürdürürken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gençlerimiz, kadınlarımız, belediye işçileri, gönüllülerimiz ve tüm Bartın halkıyla kenetlenmiş durumdayız” dedi.
Bu haber 2023-02-10 11:59:36 eklenmiş ve 61 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

10 ilimizde binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine, on binlercesinin yaralanmasına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında Bartın Belediyesi, yaşamsal ihtiyaç malzemelerinin temini için ilk günden itibaren Bartın Valiliği ve AFAD ile koordinasyon halinde afet bölgelerine desteğini sürdürüyor.

 

 

İklim koşullarının giderek kötüleştiği deprem bölgesinde AFAD Koordinasyonuyla iş makineleri, itfaiye araçları, arama kurtarma ekipleri ile çalışmalara destek sağlayan Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler de ilk andan itibaren afet bölgesine intikal etti.

 

 

Depremin ilk saatlerinde afet bölgelerine intikal eden Bartın Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri AFAD ile koordineli bir şekilde arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

 

Arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetlerinde büyük gereksinim olan iş makineleri ile çeşitli ekipmanlar da afet bölgelerine gönderilmiş durumda. Bunların yanı sıra, oluşan ilave ihtiyaçlar da Bartın Belediyesi’nce yine Valilik ve AFAD ile iletişim halinde sürekli takip edilerek gerekli takviyeler deprem bölgelerine hızla intikal ettiriliyor.

 

 

Bartın Belediyesi de yardım için kenetlendi

 

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerinden birinin yaralarını sarabilmek için tüm Türkiye ile tek yürek olan Bartın Belediyesi, çalışanlarıyla da depremin ilk anlarından itibaren bölgeye yardım için teyakkuz halinde. Bartın Belediyesi, ilk 24 saat içinde, Bartın Valiliği’nin başlattığı yardım seferberliği kampanyasına dâhil oldu. Ayrıca Bartın Belediyesi çalışanlarının katılımıyla giyim, hijyen malzemesi, battaniye, ısıtıcı, bebek maması, gıda gibi acil ihtiyaçlar için seferberlik başlatıldı. Toplanan malzemeler Bartın Valiliği koordinasyonunda deprem bölgelerine ulaştırılıyor.

 

 

Bölgenin temel ihtiyaçları için sürekli destek sağlanıyor

 

 

“Türkiye için tek yürek” anlayışıyla yardım seferberliğini ilk günden itibaren kesintisiz olarak sürdüren Bartın Belediyesi, ek olarak, depremzedelerin ve gönüllülerin kullanımına yönelik olarak barınma amaçlı konteynerlerin yanı sıra yatak, içme suları, konserve gıdalar, battaniye gibi bölgede gerekli olan malzemeleri Valilik kanalıyla bölgeye sevk ediyor.

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yardım desteği için Bartın halkına teşekkür ederek “Milletçe yüreğimizin yandığı bugünlerde zor zamanlardan geçiyoruz. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hep birlikte kenetlendik. Gece gündüz gençlerimiz, kadınlarımız, belediye çalışanları gayretlerini ortaya koyuyorlar. Hepimiz kenetlenmiş vaziyetteyiz. Vatandaşlarımızdan sıfır her türlü malzeme yardımı geliyor. Bizlere gönderdiğiniz yardımları burada gençlerimizle, kadınlarımızla ve tüm gönüllü dostlarımızla ayrıştırıp paketleyip Valiliğimiz koordinasyonunda deprem bölgesine yola çıkarıyoruz” dedi.

 

 

2 cenaze aracı bölgeye gönderildi

 

 

Bartın Belediyesi, deprem bölgesine yaptığı gıda maddesi ve ayni yardımlar ile gönderdiği iş makinalarına 2 de cenaze aracını ekledi.

 

 

Cenaze araçları, önceki gün akşam, deprem bölgesine doğru yola çıktı. Belediyeye cenaze araçlarını ve şoförleri uğurlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yaptığı açıklamada “Gerçekten bütün Türkiye’ye geçmiş olsun. 10 vilayetimizde maalesef çok büyük felaket yaşadık. Bu felaket noktasında da bizler de destek vermeye çalışıyoruz Valiliğimizin koordinesinde. 2 adet cenaze arabası gönderiyoruz, 11 tabut ile beraber. İnşallah Allah başka sıkıntı, dert vermesin, bu felaketten kurtulmayı Allah-ü Teâlâ bize nasip eylesin. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun. Hala kurtulamayanlar varsa, Allah onları da kurtarmayı nasip etsin. Allah’ım yaralı olanlara şifalar versin” dedi.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Valiliği AFAD Cemal Akın Deprem
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›