Madenciler zamanla yarışıyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçileri görev aldıkları deprem bölgelerinde 24 saat aralıksız enkazda kalan yaralıları kurtarmak için adeta zamanla yarışıyor. Hatay Kırıkhan’da enkazdan gelen ses üzerine kurtarma çalışması başlatan ekipler, ikisi çocuk 5 kişilik bir aile ile 88 yaşındaki Döne Taşer'i, depremin 31'inci saatinde enkazdan sağ çıkarmayı başardı.
Bu haber 2023-02-09 09:33:44 eklenmiş ve 313 kez görüntülenmiştir.

 

İkisi çocuk 5 kişilik aileyi kurtardılar

 

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına desteğini sürdürüyor.

 

 

Kahramanmaraş’ta yaşanan iki ayrı depremin ardından maden işçileri deprem bölgelerinde görev aldı.

 

 

Kozlu, Üzülmez, Karadon, Armutçuk ve Amasra müessese müdürlüklerinden kara yoluyla Ankara ve İstanbul'a giden işçiler, hava yoluyla deprem bölgelerine sevk edildi.

 

 

Kömür üretiminde kullandıkları tahkimat yöntemiyle ilerleyen ve yer altında edindikleri tecrübeleri deprem bölgesinde kullanan madenciler, birçok vatandaşın enkaz altından kurtarılmasını sağladı.

 

 

Maden işçileri Hatay Kırıkhan’da enkazda kalan küçük bir kızı açtıkları delikten kurtardı. O anlarda vatandaşlar sevinçle maden işçilerini alkışladı. Enkaz önünde bekleyen babası sevinçle küçük kıza sarıldı.

 

 

TTK Armutçuk Müessesesi tahlisiye ekibi de Kırıkhan’da enkazdan gelen ses üzerine kurtarma çalışması başlattı. Tahkimatlarla ilerleyen madenciler, ikisi çocuk 5 kişilik bir aile ile 88 yaşındaki Döne Taşer'i, depremin 31'inci saatinde enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Maden işçilerinin deprem bölgelerinde ki yoğun mesaisi devam ediyor. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : TTK Deprem
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›