Bartın Belediyesi bir yardım tırını daha uğurladı!

Bartın Belediyesi’nce geçtiğimiz akşam saatlerinde yola çıkarılan 4 bin 800 adet içme suyunun ardından dün de bin 260 adet gıda kolisi, 121 koli yorgan-yastık-bere-atkı-eldiven-çorap-giysi-hijyen malzemeleri, 121 battaniye ile 7 soba ve 69 soba borusundan oluşan 1 tır yardım malzemesini deprem bölgesine doğru yola çıktı. “Gün dayanışma günüdür” diyen Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bu millet büyük bir millet, güçlü bir millet, güçlü bir devlet. İnşallah bunun altından kalkacağız” dedi.
Bu haber 2023-02-09 09:16:43 eklenmiş ve 274 kez görüntülenmiştir.

 

Başkan Akın: “Gün dayanışma günüdür”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

 

 

Kahramanmaraş’ın yanı sıra Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı yerle bir eden deprem sonrası ülke genelinde yedi günlük milli yas ilan edildi, üç ay süreyle OHAL ilan edildi.

 

 

Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken yaraların sarılması için de yardım desteği sürüyor.

 

 

Bartın’da herkes Valiliğin “Haydi Bartın” çağrısını ardından “tek yürek” olarak yardım seferberliği başlatırken yardım tırları peş peşe depremzedeler için bölgeye doğru yola çıktı.

 

 

Bartın Belediyesi personeli ile hayırsever vatandaşların desteğiyle toplanan acil yardım ihtiyaçları, gıda ve hijyen malzemeleri tıra yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

 

 

Bartın Belediyesi’nce geçtiğimiz akşam saatlerinde yola çıkarılan 4 bin 800 adet içme suyunun ardından dün de bin 260 adet gıda kolisi, 121 koli yorgan-yastık-bere-atkı-eldiven-çorap-giysi-hijyen malzemeleri, 121 battaniye ile 7 soba ve 69 soba borusundan oluşan 1 tır yardım malzemesini deprem bölgesine doğru yola çıktı.

 

 

“Bin tane battaniye gönderdik”

 

 

Bartın Valiliği koordinasyonunda gönderilen yardım tırıyla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi olarak Gaziantep’e 5 litrelik 4 bin 800 adet bir tır su göndermiştik. Bugün de Kahramanmaraş’a giden bir tırımıza da yükleme yaparak yola çıkardık. Bunların içerisinde gıdalar var, hijyen malzemeleri var, battaniyeler var, yorganlar var değişik şekilde kullanabilecekleri malzemeler var. Malzemeler geliyor. Bu malzemeler genel itibariyle bizim çalışan kardeşlerimizden geldi. Partili arkadaşlardan gönderenler var. Ülkü Ocaklarının yapmış olduğu malzemeler var. Yine bizim Kültür Müdürlüğümüz vasıtasıyla gruplarımız var. Gruplardaki arkadaşlar gönderiyorlar, Belediyemizde ve Sosyal Hizmet Merkezimizde toparlanıyor. Orada da toparlanıp buraya geliyor. Hepsi toparlanıp gidiyor. Ayrıca bunun haricinde de bin tane battaniyede Valiliğimiz koordinasyonunda gönderdik” dedi.

 

 

“Bu millet büyük bir millet, güçlü bir millet, güçlü bir devlet”

 

 

Koordineli bir şekilde yürütülen yardım kampanyasına destek veren herkese teşekkür eden Başkan Akın, “Buradan giden arama kurtarma yapan arkadaşlarımız Nurdağı’nda bir aracımızı kurtarırken video atmışlar. Yine kepçelerimiz oraya gitti şu anda görev yapıyorlar. Biz de bir nebzede olsun buradan katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bunların hepsi bütün illerde Valilik koordinasyonuyla oluyor. Valilik koordinasyonuyla yapılan işlerde de sıkıntı olmuyor. Bu giden malzemeleri bizzat Valilik koordinasyonuna vereceğiz. Ayrıca araba plakalarını da oraya teslim ediyoruz. Böylece koordinasyonlu bir şekilde Bartın desteğini veriyor. Ben bu destekleri veren bütün halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimizin de hayırlısıyla gidip gelmelerini diliyorum. Oradaki kardeşlerimize de vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Hayatta kalan kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Şu anda kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun, yaralılara da Allah şifa versin inşallah. Bu millet büyük bir millet, güçlü bir millet, güçlü bir devlet. İnşallah bunun altından kalkacağız. Gün dayanışma günüdür” ifadelerini kullandı.

 

 

Ardından Belediye ekiplerince yardımların yüklendiği tır, yaraları sarmak üzere deprem bölgesine uğurlandı.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın Deprem
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›