Yardım dolu tırlar Bartın’dan yola çıktı!

Türkiye’de 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası yaraların sarılması için bölgeye yardım seferberliği başlatıldı. Bartın Valiliği’nin “Haydi Bartın” diyerek başlattığı yardım kampanyası ile depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere toplanan acil yardım malzemelerinin bulunduğu ilk tır dualar ile geçtiğimiz akşam yola çıktı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, “Bizim insanımızın en güzel özelliği yardımseverliği, Allah bu özelliğimizi hiç kaybettirmesin” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2023-02-08 12:35:58 eklenmiş ve 204 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından Bartın Valiliğinin öncülüğünde vatandaşların desteğiyle yardım kampanyası başlatıldı.

 

 

Deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması amacıyla acil ihtiyaç malzemeleri Bartın Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) koordinasyonunda Akçalı mevkiindeki depoda tırlara yüklendi.

 

 

İlk tırı deprem bölgesine uğurlamak için Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve çok sayıda yardımsever vatandaş Akçalı mevkiindeki depoya geldi.

 

 

Arslan: “En kısa zamanda sağ salim aramıza kavuşmalarını bekliyoruz”

 

 

Bütün ekiplerin afet bölgesine yönlendirildiğini söyleyen Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, destek veren herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

 

 

“Dün gece, 4.17 sıralarında Kahramanmaraş Pazarcık ilçemiz merkez olmak üzere 10 ilimizde derinden hissedilen ve büyük yıkıma sebep olan 7,7 şiddetinde bir deprem yaşadık. Öncelikle bu illerimizdeki vatandaşlarımıza ve Türkiye’mize, Ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yarılarımıza acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın en kısa zamanda sağ salim aramıza kavuşmalarını bekliyoruz.

 

 

İş makinası desteği!

 

 

Biz de Bartın olarak, depremden yarım saat sonra haber aldık ve o saatten itibaren ekiplerimizi, AFAD ekiplerimiz, UMKE ekiplerimiz başta olmak üzere bütün ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gün boyu aynı şekilde iş makinalarımızı sevk ettik. En son TTK’dan 83 maden işçimizi de bölgeye intikal etmek üzere yönlendirdik ve yola çıktılar. Toplamda 170 civarında personelimiz ve valilik sitesinde de yayınladık. İş makinalarını tek tek saymam mümkün değil, âmâ Özel İdaremiz, Belediyelerimiz iş makinalarını da sevk ettik. Aynı zamanda Vali Yardımcımız özel sektörlerle de irtibata geçti. Çünkü bölgede çok iş makinasına ihtiyaç var. Özel sektörden destek alan vatandaşlarımızın verdiği iş makinalarını da bölgeye sevk edeceğiz. Bartın’ımız çok güzel bu noktada yardım kampanyalarımıza itibar gösterdi. Çok teşekkür ediyoruz kendilerine.

 

 

“Yardımları kabul etmeye devam ediyoruz”

 

 

Bizim insanımızın ben hep bunu söylüyorum, en güzel özelliği yardımseverliği. Allah bu özelliğimizi hiç kaybettirmesin. Bu özellik hiçbir millette yok. Tek bizde diye düşünüyorum ben. Bartın’ımıza bu anlamda bize çok destek oldu ve destek olmaya devam ediyor. İlk tırımızı Kahramanmaraş’a yolcu edeceğiz. İkinci tırımız da hazırlanıyor. Yardımları kabul etmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımız bunu bilsinler. Bizler yardımlarımızı ilçelerimizde, Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza, Valiliğimize, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza ve Akçalı Köyü’ndeki depomuza teslim edebilirler. Hepsine katkılarından dolayı ve yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Tekrar başımız sağ olsun. Büyük geçmiş olsun. Tır yardımı konusunda herhangi bir sayı yok. Biz vatandaşımız yardım ettiği sürece kabul etmeye devam edeceğiz. Bu noktada Bartın’ımızın yardımseverliğini fazlasıyla gördük ve yardımları almaya devam edeceğiz.

 

 

Muhtarlar da koordine edildi

 

 

Muhtarlarımızı da koordine ettik. Onlarda vatandaşlarımızın çok büyük miktarlarda yardım yapamayan vatandaşlarımızı yormamak adına muhtarlarımıza da yardımlarını teslim edebilirse biz muhtarlarımızdan yardımları teslim alıp depoya getireceğiz.”

 

 

AFAD koordinesinde!

 

 

Bölgeye gönüllü olarak gitmek isteyen vatandaşlarla ilgili de sorumuza yanıt veren Vali Arslan, “Bu işi yapacak kişilerin profesyonel olması gerekiyor. İlk etapta yaptığımız şey arama kurtarma çalışmaları. İlk deprem olduğu andan itibaren bizim derdimiz enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak. O nedenle de bu işi bilen kişilerin gitmesi önemli. AFAD Başkanlığımız koordinesinde biz bu çalışmalarımızı yönlendiriyoruz. Eğer böyle bir talep olursa AFAD Başkanlığımız tarafından biz gönüllü vatandaşlarımızı tabii ki bu noktada yönlendirebiliriz” diye konuştu.

 

 

Akın: “Allah devletimize zeval vermesin”

 

 

Gelen yardımların direkt olarak depoya gönderildiğini söylen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da “Valimizin koordinesinde GAMER de yaptığımız toplantı ve ayrıca yaptığımız BAHMER’deki toplantı sonrası İlanları yaptık. Gelen yardımları direk depoya yönlendiriyoruz. Kendimiz kabul etmiyoruz. Tek elden olması ifade edildiği için hem Cumhurbaşkanı yardımcımız tarafından hem de Cumhurbaşkanımız tarafından ayrıca Valiliğimiz tarafından da o şekilde ifade edildi. İnşallah bu afetten hayırlısıyla çıkmak nasip olur. Vefat edenlere Allah rahmet etsin. Yakınlara başsağlığı diliyoruz. Allah bir daha böyle devletimize ve memleketimize afet vermesin. Allah devletimize zeval vermesin” ifadelerini kullandı.

 

 

Kalaycı: “Rabbim bir an evvel bu yaraları bize sarmayı nasip etsin”

 

 

Depremin olduğunu öğrendikleri andan itibaren gerekli çalışmalara başladıklarını söyleyen AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da şunları söyledi:

 

 

“Öncelikle Türkiye’mize büyük geçmiş olsun. Hayatını kaybedenlere rabbim rahmet eylesin. Geride kalanlara da acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan kardeşlerimizin de inşallah bir an önce kurtarılması için dua ediyoruz. Büyük bir afet, büyük bir deprem. Cumhuriyet tarihinin en yüksek iki depremi ardı ardına oldu. 10 ilimizi kapsayan 15 milyon kişiyi etkisi altına alan büyük bir deprem. Rabbim bir an evvel bu yaraları bize sarmayı nasip etsin. Biz de sabah itibariyle öğrendiğimizde saat 7 gibi öğrendik. Ondan sonra da biz çalışmalarımıza başladık. Teşkilatımızdaki arkadaşlarımızla beraber neler yapabiliriz?  Diye onun toplantısını yaptık. Sosyal medyadan duyuruyu yaptıktan sonra Bartınlı hemşerilerimize çok çok teşekkür ediyorum.

 

 

“Biz büyük bir milletiz büyük bir devletiz”

 

 

Türkiye tek yumruk oldu. Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Gerçekten büyük bir milletimiz var. Çok necip bir milletimiz var. Telefon açıp, ‘Evime misafir kabul edebilirim başkanım, lütfen ne olur oradaki depremzedelerden Bartın’a gelsinler. Biz bakalım’ diyenler var. Evinde kullanmadığı battaniyesini saat 2 itibariyle Bartın’da battaniyeler bitti. Bu millet öyle bir millet ki, battaniyeye hücum etti depremzedelere gönderebilmek için. Tüm gençliğimizle beraber, tüm kurul arkadaşlarımızla beraber, elimizden geldiğince katkıda bulunmak için seferber olduk. İnşallah tırlarımızı ardı ardına göndereceğiz, yaralarımızı hep beraber saracağız. Biz büyük bir milletiz. Büyük bir devletiz. Yaraları nasıl sardığımızı herkes görecek inşallah. Ben tekrar tüm Türkiye’ye, Türkiye’mizi sevenlere geçmiş olsun diyorum. Rabbim böyle afetler, böyle musibetler bir daha yaşatmasın. Depremzedelerimize de geçmiş olsun.”

 

 

Ardından acil yardım malzemeleri ile dolu ilk tır deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

 

 

ETİKETLER : SYDV Nurtaç Arslan Cemal Akın Turhan Kalaycı Deprem
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›