Tunç’tan “terörle mücadeleden taviz yok” mesajı

HDP Milletvekiline, TBMM Genel Kurulunda cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, terörle mücadelen taviz verilmeyeceğinin altını çizerken güneyimizde bir terör devleti kurulmayacağını bir kez daha vurguladı.
Bu haber 2023-02-04 16:50:25 eklenmiş ve 280 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, HDP Milletvekiline, TBMM Genel Kurulunda cevap vererek bir konuşma yaptı.

 

 

Terörle mücadelen taviz verilmeyeceğinin altını çizen Tunç, güneyimizde bir terör devleti kurulmayacağını bir kez daha vurgulayarak TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Biraz önce talihsiz bir konuşma izledik. Hep, siz, siz, siz diye… Sanki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletvekili değilmiş gibi, hariçten konuşuyormuş gibi bir konuşma yaptı.

 

 

Bir kere söylediklerinin hiçbir tutar tarafı yok. Biz mesela bir kere Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğumuzu ve bütün herkese, bütün dünyaya Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olunması gerektiğini hep ifade ettik. Yalnız güneyimizde bir terör devletine de müsaade etmeyeceğimizi, Suriye’yi bölüp parçalayanların burada bir terör devleti kurmak istemelerine hep karşı çıktığımızı ifade ettik ve orada bir terör devleti oluşumunu engelledik. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz?

 

 

Biz oradaki masum insanları korumak, oradaki masum Kürtleri de korumak için o örgütlerinden korumak ve güneyimizdeki bu tehdidi ortadan kaldırmak için mücadele ettik ve binlerce şehit verdik. Dolayısıyla bu mücadelenizden taviz vermemizi hiç kimse beklemesin.

 

 

Güneyimizde bir terör devleti kurulmayacak, bunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararlıdır ve bu kararlılıktan da hiçbir zaman vazgeçmeyecek. ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ derken Türkiye’yi tehdit edenlere karşı bunu söylüyor, milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı bunu söylüyor. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz? Ondan sonra da diyorsunuz ki; ‘neden bizim hakkımızda kapatma davası var?’”

ETİKETLER : Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›