Meclis Başkanı Dursun: “Bartın OSB dev yatırımlarla büyüyerek gelişecek”

Bartın İl Genel Meclisi, Şubat ayı toplantılarına başlarken gündem dışı konuşmasında Bartın için yeni yatırım talepleri olduğuna dikkat çekerek “Önümüzdeki dönemde inşallah Organize Sanayi daha da gelişecek ve Bartın’ın geleceğine, Bartın’ın gençlerine, üretime katkı sağlayacak. Bartın için şuan yatırımcı talebi var ama yer yok. 100-150 dönüm yer isteyen yatırımlar var. İnşallah bu yatırımları da Bartın’a çekeceğiz, Bartın’ı yatırımlarla büyüteceğiz” dedi.
Bu haber 2023-02-03 09:48:37 eklenmiş ve 139 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK 

 

 

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı mesaisi başladı. Şubat Ayı Toplantıları’nın ilk birleşimi geçtiğimiz gün İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Genel Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Nurdanur Metin, Bahattin Kazguç ve Orhan Ölçek ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle Ankara’da tedavi gören CHP’li Meclis Üyesi Abdullah Kaleli, toplantıya katılamazken Meclis’in oybirliğiyle izinli sayılmasına karar verildi.

 

Şubat Ayı Toplantılarının 10 gündemle başladığını ifade eden Meclis Başkanı Kenan Dursun, 5 gün boyunca devam edecek toplantılara bu süre içerisinde Özel İdarenin talebi ile Meclis Başkanlığı’na yeni gündem maddelerinin de gelebileceğini söyledi.

 

Şubat ayı gündeminde ihtisas komisyonlarından Meclis Başkanlığı’na ulaşan 3 konu hakkında karar verileceğini bilgisini veren Meclis Başkanı Dursun, yine gündemde olan diğer konuların ilgili komisyonlara havalelerinin yapılarak komisyonlardaki değerlendirmelerinin ardından Mart ayı toplantılarında yeniden gündeme gelerek dosyaların kararlara bağlanacağını aktardı.

 

“Her zaman kararlı adımlarla yola devam ettik”

 

Gündeme geçmeden önce önceki toplantı dönemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dursun, “7. Dönem Meclisi’mizin  uzun süren çalışmalar sonucunda hazırladığı 2023 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı Bütçesi 195 milyon TL olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 41 gibi önemli bir oranı da yatırımlara ayrıldı. Yüzde 41’lik bir oranın yatırımlara ayrılmış olması Bartın İl Özel İdaremizi diğer birçok özel idarelerden farklı kılıyor. Bu konudaki söylemlerimizi eyleme dönüştürmek için her zaman kararlı adımlarla yola devam ettik” dedi.

 

Denetim Komisyonu çalışmalarına devam ediyor

 

Ardından 2022 yılı gelir ve giderlerini denetlemek üzere Denetim Komisyonu üye seçimlerinin Ocak ayında gerçekleştirildiğini hatırlatan Meclis Başkanı Dursun, komisyonun çalışması için yer tahsisi işlemlerinin yapıldığını kaydederken Şubat ayı sonuna kadar devam edecek komisyon çalışmalarının ardından Denetim Komisyon Raporunun bir sonraki ayın 15’ine kadar Meclis Başkanlığına sunulması gerektiğini söyledi. Komisyon Raporu’nun Nisan ayında da Meclis’in bilgisine sunulacağını açıklayan Dursun, Komisyonunda görev alan üyelere de kolaylıklar diledi.

 

Şubat ayı gündemi için görüşmeler başladı

 

Gündem dışı değerlendirmelerinin ardından Şubat Ayı Meclis görüşmeleri başlarken Meclis üyelerine detaylı bilgi veren Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Yeni bir yıla girmiş olmamız sebebiyle Şubat ayı meclis gündemimizde mevzuat gereği İdaremizin iş ve işlemlerinin daha hızlı yürütülebilmesi için çeşitli faaliyet alanlarımızdaki ücret tarifelerinin güncellenmesi ile ilgili gündem maddeleri yer alıyor. Gündemin 1,2 ve 3’üncü maddesinde yer alan İmar Planları ile ilgili dosyalar İmar ve Bayındırlık Komisyonunda incelendi ve komisyon raporları Meclis Başkanlığı’na ulaştı. Gündemimizde İdaremizin iş ve işlemleri ile ilgili 2023 yılı ücret tarifelerinin güncellemeleri konusunda da gündem maddeleri yer alıyor ve bunun yanında önemli konular Şubat Meclisinde görüşülecek” dedi.

 

İmar planları ile ilgili komisyon raporları kabul edildi

 

Şubat ayı  gündeminde yer alan Ağa Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporu, Turanlar Köyü İmar Planları ile ilgili Komisyon Raporu ve Güzelcehisar Köyü ile ilgili İmar Komisyonu Raporları Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

 

Güzelcehisar’ın geleni gideni artacak

 

Güzelcehisar’ı daha yaşanabilir hale getirdiklerini belirten Meclis Başkanı Dursun, Güzelcehisar’a gelen gidenin daha da artacağını söyleyerek “Güzelcehisar’ı 10 yılda 24 saat yaşanabilir hale getirdik. Geriye dönüp baktığımızda bazen burnumun direği sızlamıyor değil. Orada zor bir süreci yönettik, ağzımıza yüzümüze bulaştırmadık. Hem Koruma Amaçlı İmar Planı’nı sonlandırdık, Kurum mahkemelerle hukuki mücadele etti. Ama sonucuna baktığımızda gelişme devam ediyor. Güzel tesisler kuruluyor. 80 milyon yıllık lav sütunlarıyla bir marka olarak dünyaya bu pencereden tanıtılmış olacak. Güzelcehisar’ın geleni gideni her yıl aratacak. Bir adım atmadığınızda diğer adım gelmiyor, o nedenle orada attığımız doğru adımlarla Güzelcehisar bambaşka bir hale geldi. Tüm sahillerimizde güzel adımlar atıyoruz. Bartın’ımızı daha yaşanabilir bir hale getirmek için el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.

 

Pandemi sonrası kırsala göç başladı

 

Pandemi dönemi sonrasında özellikle kırsalda imar planı ile ilgili bir artış yaşandığına da dikkat çeken Meclis Başkanı Dursun, kırsala göçün arttığına vurgu yaparak şunları söyledi:

 

“Son 1-2 yıldır kırsalda bir talep yoğunluğu yaşıyoruz. Pandemiden sonra özellikle imar planı ile ilgili gündemlerimiz de arttı, yoğunluğu bu şekilde de görebiliyoruz. Bu artış aslında bizleri de sevindiriyor. Vatandaşımız yeter ki kırsala yerleşsin, oralara canlansın, şehirden köye göç arttıkça köylerdeki yaşam kalitesi de artacak. Onu için bunlar Bartın açısından, bizim açımızdan iyi gelişmeler. Kırsala doğru artış inşallah önümüzdeki günlerde daha da artar ve büyük büyük köylerimiz olur. ”

 

Bartın’ın dev yatırımcılar var!

 

Toplantıda gündem dışı söz alan MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Ölçek, Bartın için dev yatırım olarak duyurulan Dubai merkezli mobilya fabrikası ile ilgili son durumu sorarken firmanın mobilya üretiminden vazgeçerek sadece MDF üretimi yapacağı yönündeki söylemleri sorması üzerine Meclis Başkanı Kenan Dursun, açıklama yaparak şöyle konuştu:

 

“Konuyu yakından takip ediyorum. Tahsis ettiğimiz alanın güçlendirmesiyle ilgili bir çalışma yaptı. Şuan ruhsat aşamasına gelindi. Burası entegre bir tesis olacak. Mobilya üretiminden vazgeçilmedi ama hem sunta üretimi hem de mobilya üretimi yapılan entegre bir tesis olacak. İnşallah bu yaz harekete geçecek, önümüzdeki günlerde de inşaatı başlayacak.

 

Konu yatırımlara gelmişken şunlara da değinmek istiyorum; Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Bartın’a geldiğinde sanayinin genişleme alanıyla ilgili konu gündeme gelmişti. Ben de Meclis Başkanı olarak bilgi vermiştim. Organize Sanayi Bölge’nin gelişimi sürüyor. OSB bölgesinde köprünün bu tarafta bin dönümün üzerinde bir arazi var ve bunun 300 dönümden fazlası Hazine yeri, özel yerler de var, Özel İdare’nin yerleri de var. Dolayısıyla sanayinin bu taraflara doğru genişleyebileceğini ifade etmiştim. Çünkü Trafo Merkezi burada, alt yapı, arıtma ve doğalgaz burada ve bir köprüyle bu tarafa geçtiğinizde bin dönüm daha Organize Sanayi Bölgesi’ni Bartın’a doğru daha da genişletmiş oluruz. Sayın Vekilimiz de Sayın Bakanımıza aynı düşüncede olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde inşallah Organize Sanayi daha da gelişecek ve Bartın’ın geleceğine, Bartın’ın gençlerine, üretime katkı sağlayacak. Bartın için şuan yatırımcı talebi var ama yer yok. 100-150 dönüm yer isteyen yatırımlar var. İnşallah bu yatırımları da Bartın’a çekeceğiz, Bartın’ı yatırımlarla büyüteceğiz.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun Bartın OSB
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›