Bartın’da yılın ilk kar yağışı

Bartın, Zonguldak ve Karabük’te kar yağışı etkili oluyor. Bölgede geçtiğimiz Cumartesi günü akşam sağanağın ardından kara dönüşen yağış, özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösteriyor.
Bu haber 2023-01-30 16:24:53 eklenmiş ve 405 kez görüntülenmiştir.

 

Yüksek kesimler beyaza büründü

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Uzun zamandır beklenen kar yağışları Türkiye’ye geldi. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından çok sayıda kent beyaza büründü. Bazı bölgelerde kar kalınlığı 15 santimetreyi bulurken zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı.

 

 

Bartın’da da Pazar günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışla birlikte soğuk hava yerini kara bıraktı. Sabah etkili olmaya başlayan karla kent merkezinin yüksek kesimleri de kısa sürede beyaza büründü.

 

 

Yollar, araçların üzeri ve bitkiler beyaz örtüyle kaplanırken vatandaşlar, cep telefonu ile kar yağışını görüntülemeye çalıştı.

 

 

Bölge illerde de beyaz örtü var

 

 

Karabük’ün yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili olurken kent merkezi ve ilçelerde geçtiğimiz akşam başlayan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

 

 

Kar yağışıyla Karabük-Bartın kara yolunun bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi, Karadeniz'i İstanbul'a bağlayan D-100 kara yolu, 2 bin rakımlı Keltepe Kayak Merkezi ve ilçelerin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Ekipler, riskli noktalarda güvenlik tedbiri aldı.

 

 

Zonguldak’ta kent merkezinde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Bartın, İstanbul ve Ankara yolunda ulaşım olumsuz yönde etkilendi. Yollar beyaza bürünürken, sürücüler yollarda ilerlemekte zorlandı. Zonguldak-İstanbul yolunun Ereğli ilçesine bağlı Kandilli bölgesinde kar yağışıyla birlikte yoğun sis de etkili oldu. Karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

 

 

Bazı vatandaşlar kar yağışının tadını çıkardı. Arkadaş grupları ve çocuklarıyla birlikte alanlara çıkanlar, kar yağışı altında doyasıya eğlendi.

 

 

Bartın’da hafta boyunca hava nasıl olacak?

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Edirne, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Bingöl, Muş, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Bitlis ve Iğdır çevrelerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus olayı bekleniyor.

 

 

Ülkemizin iç kesimlerinde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

 

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

 

Hafta boyunca aralıklarla kar ve karla karışık yağmurlu bir hava beklenen Bartın’da sıcaklığın da eksi derecelere düşeceği tahmin ediliyor.

 

ETİKETLER : Bartın Zonguldak Karabük kar yağışı Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›