2023 yılı için program bütçesi 20 milyon TL

Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP): 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı ilan edildi. Zonguldak, Karabük, Bartın’ı kapsayan İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan programın bütçesi 20 milyon TL olarak belirlenirken söz konusu iller için öncelikli proje konuları da açıklandı.
Bu haber 2023-01-30 09:43:38 eklenmiş ve 203 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, KOSGEB ile işbirliği içinde KUZKA ve BAKKA tarafından geliştirilen TR81-82 Batı Karadeniz Bölge Kalkınma Programı (BAKAP) kapsamında hazırlanan “BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı” ilan edildi.

 

 

TR81 Bölgesi (Zonguldak, Karabük, Bartın) İmalat Sanayinde Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan programın bütçesi 20 milyon TL olarak belirlendi.

 

 

BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programının Öncelikleri; Bölgede öne çıkan sektörlerde yer alan işletmelerin yenilikçilik, yeşil dönüşüm, yalın üretim, uluslararasılaşma, ithal ikame ürün üretimi ve genç istihdamı odağında desteklenmesi ile BAKKA tarafından ön fizibilitesi yapılmış yatırım konularının hayat geçirilmesi olarak açıklandı.

 

 

Bartın için öncelikli proje konuları Gıda Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Deri ve İlgili Ürün İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Diğer Ulaşım Araçları İmalatı, Mobilya İmalatı olarak sıralanırken Zonguldak’ın öncelik konuları Gıda Ürünlerinin İmalatı, Tekstil Ürünlerinin İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı, Ana Metal Sanayi, Fabrikasyon Metal Ürünleri İmalatı, Makine ve Ekipman İmalatı, Mobilya İmalatı, Atık Maddelerin Değerlendirilmesi, Karabük’ün öncelik konuları Gıda Ürünleri İmalatı, Giyim Eşyalarının İmalatı, Ağaç, Ağaç Ürünleri ve Mantar Ürünleri İmalatı, Ana Metal Sanayi oldu.

 

 

Kredi olarak kullanılabilecek bütçe limitleri ise asgari proje bütçesi (kredi miktarı) 500 bin TL, azami proje bütçesi (kredi miktarı) 2,5 milyon TL olarak belirlendi.

 

 

Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden alınacak başvurular 9 Şubat’ta başlayacak başvuruların KAYS üzerinden çevrimiçi gönderilmesi için son tarih olan 10 Mart 2023 saat 18:00’dan sonra KAYS üzerinden çevrimiçi gönderilmeyen proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacak.

 

 

Eğitim ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek

 

 

"BAKAP: 2023 Yılı İmalat Sanayinde Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Ortak Finansman Desteği Programı" kapsamında Eğitim ve Bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

 

 

Zonguldak, Karabük ve Bartın il merkezleri ile Karadeniz Ereğli, Safranbolu ve Amasra ilçelerinde olmak üzere toplam 6 adet bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirilecek.

 

 

Bu kapsamda Bartın’da 2 Şubat 2023 Perşembe günü Bartın TSO Toplantı Salonu’nda, 3 Şubat 2023 Cuma günü de Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Eğitim ve Bilgilendirme toplantıları düzenlenecek.

 

ETİKETLER : KOSGEB BAKAP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›