Kalaycı, seçim sürecini değerlendirdi!

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, EYBEY Medya’ya özel seçim süreci ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Kalaycı, bu seçimin sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı ilgilendiren bir seçim olduğunu belirterek, “Ben halkımızın ferasetine güveniyorum. İnşallah Cumhuriyet tarihinin en güçlü lideri olarak Cumhurbaşkanımız tekrar Cumhurbaşkanı seçilecek ve biz cumhur ittifakı olarak mecliste üstün çoğunluğu yakalayacağız diye umut ediyor ve bu hedefe doğru yürüyoruz” derken Cumhur İttifakı olarak Bartın’da AK Parti ve MHP’nin kendi adaylarını çıkaracağını söyledi.
Bu haber 2023-01-27 11:35:43 eklenmiş ve 354 kez görüntülenmiştir.

 

“Herkes kendi partisinin adayı olur”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK-ÖZEL HABER

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, EYBEY Medya’ya özel seçim süreci ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

 

 

“Her daim halkımızın yanında olduk”

 

 

Seçim süreci ile ilgili sorulan sorunun üzerine Kalaycı, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Sayın Cumhurbaşkanımız 5’inci ayın 14’ünü işaret etti ve tarih verdi. Tabi Yüksek Seçim Kurulu’nun onaylamasından sonra tarih kesinleşmiş olacak. Bu seçim sürecinde elbette bizler yaklaşık 2 yıldır sahalardayız. Daha önce pandemi vardı ama pandemide de bizler vatandaşımızın yanındaydık. Bildiğiniz gibi bölgemiz iki sel afeti yaşadı ve tüm ülkemizi, Bartın’ımızı, insanımızı üzen bir kaza yaşadık. Rabbim inşallah afetlerden bizleri korusun. Bir daha böyle afetler göstermesin. Elbette seçim süreci için değil de biz parti olarak AK Parti Bartın İl Teşkilatı olarak seçimden seçime halkımızın yanına giden, ziyaret eden bir teşkilat asla olmadık. Her daim onların yanında olduğumuzu bu afetlerde olsun, normal süreçlerde olsun, hatta biliyorsunuz enerji fiyatlarının tavan yaptığı bir dönem yaşadık, o dönemlerde esnafımızın, kardeşlerimizin, hemşerilerimizin yanında olduk. Bundan sonra da elimizden geldiğince yanlarında olmaya devam edeceğiz.

 

 

“Gerçek geleceğin Türkiye’de olduğunu millete unutturmaya çalışıyorlar”

 

 

Seçim süreci ülkemiz için hayırlı olsun inşallah. Ben bu seçimin sadece Türkiye’yi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Tüm Türk dünyasını, İslam alemini ve mazlum coğrafyalarını ilgilendiren bir seçim. Dolayısıyla ittifak gibi gözükse de ittifakın bizden tarafta olanları belli. AK Parti, MHP, Büyük Birlik Partisi ve mazlumların duası bizimle beraber, halkımızın duası bizimle beraber ama diğer ittifakın kimler olduğu belli değil. 6’lı 7’li 8’li 9’lu 10’lu da diyebilirsiniz. Çünkü kuyruklu bir masa, kuyruğu Amerika’ya kadar dayanan,  Amerika’dan, İngiltere’den, Fransa’dan, Almanya’dan icazet almaya çalışan, adayını dahi açıklayamayan, bu sorunlarla ilgili toplumumuzun problemleriyle ilgili zerre çözüm üretemeyen, hatta hatırlarsanız ‘işsizlik sorunundan ne olacak her muhtara biz özel kalem müdürü atarsınız olur biter’ diyen bir genel müdür tarzında sanki hiç sorumluluğu olmayan bir muhalefetle karşı karşıyayız.

 

 

Aslında muhalefet demeye de dilim varmıyor. Çünkü ben yıllarca yurtdışında yaşadım. Yurtdışında hiçbir ülkede kendi ülkesinin aleyhine bir şeyi istendiğini görmedim. Muhalefette olsa aslında kendi ülkesinin aleyhine hiçbir şey istememesi gerekiyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim devletimiz, bu millet bizim milletimiz, bu topraklar bizim vatanımız, bu bayrak bizim kutsalımız, bayrağımız. Dolayısıyla onlara bir zarar geldiğinde hepimiz bunun altında kalırız. İktidara gelebilmek adına mümkün olmayan, hiçbir şekilde bir icraatta yazılı bir şeyi olmayan kişiler istediği şekil millete umut tacirliği yapıyor, umut veriyor. Gençlerimizi sanki Türkiye’de gelecek olmadığını, geleceğin sadece yurtdışında olduğunu empoze ediyorlar. Aslında gerçek geleceğin Türkiye’de olduğunu millete unutturmaya çalışıyorlar.

 

 

“Türkiye Yüzyılını Karadeniz’den başlatacağız”

 

 

Bizler bu seçimden sonra inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye Yüzyılını başlatacağız. Geçen haftalarda Sayın Bakanımız Filyos’a geldi ve Türkiye Yüzyılının Karadeniz’den başlayacağını söyledi. Çünkü Karadeniz doğalgazını halkımızla buluşturacağız Mart ayında ve zenginliğimize zenginlik katacak, ekonomimizi feraha eriştirecek gaz yatakları, petrol yatakları ve altın madenlerinin üzerinde bulunduğumuz bir coğrafyadayız. Kapatılan 10 kuyudan 3 tanesinde petrol çıkıyor. Bunlar gerçekten gelecek adına umut vadediyor. Ayrıca savunma sanayinde çağ kapatıp çağ açan bir ecdadın torunu olarak inşallah Selçuk Bayraktar gibi yiğitlerimiz bu çağı kapatacaklar ve yeni bir çağ açacaklar. İnsansız savaş uçağı yapan tek ülkeyiz ve bu savaş uçağı inşallah 2023’ün sonlarına doğru semalarda uçacak. Tabi bir denemesi yapıldı. 5 saat havada kaldı ve indi. Bunları ülkemiz yaşayacak.

 

 

“Bu hedefe doğru yürüyoruz”

 

 

Bizim söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Algılarla işimiz yok. Türkiye’nin istikbali, cumhur ittifakının istikbali ve bu istikbal doğrusunda hedefe yürümeyi hedefliyoruz. İnşallah da bunu yakalayacağız. Tüm milletimiz sayın Cumhurbaşkanımızı izlemeye devam etsin. Onun sözlerine, fiillerine baksın. Neleri hedeflediğini gösteren, özellikle gençlerimize çok değer veren bir liderimiz var. Biz bu toprakların çocuğuyuz. Bu Anadolu toprağının çocuğu olmak için bu toprakları sevmeniz lazım. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine asla bir zarar getirmemek lazım. Her türlü ülkemizin yanında olmak lazım. Koltuk uğruna teröristlerle aynı koltuğa oturmamak lazım. Bunu halkımızın değerlendirecektir. Ben halkımızın ferasetine güveniyorum.  İnşallah Cumhuriyet tarihinin en güçlü lideri olarak Cumhurbaşkanımız tekrar Cumhurbaşkanı seçilecek ve biz cumhur ittifakı olarak mecliste üstün çoğunluğu yakalayacağız diye umut ediyor ve bu hedefe doğru yürüyoruz.”

 

 

“Herkes kendi partisinin adayı olur”

 

 

Bartın’da herkesin merak ettiği “Turhan Kalaycı aday olacak mı? Bartın’da ittifakın bir adayı olacak mı yoksa herkes kendi partisinin adayı olarak mı çıkacak?” sorusuna da Kalaycı,

 

 

“Bu sorularla sık sık karşılaşıyoruz. Elbette bizim sahalarda oluşumuzdan, milletimizin bizi bazı yerlerde görmek istemesinden kaynaklı sorularla karşılaşıyoruz. Bizim şu anda aktif bir milletvekilimiz var ve Grup Başkanvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç, çalışkan, bırakın Bartın’ı Türkiye’nin tanıdığı, Türkiye’de en çok konuşulan bir milletvekilimiz. Bizim ‘adayız’ dememiz abesle iştigal edilmiş olur. Yılmaz Bey bizim siyasi büyüğümüzdür. Bizi çağırdıklarında herhangi bir şey olduğunda biz oturur konuşur kararımızı veririz. Biz Genel Merkezimizin emrinde birer askeriz. Genel Merkezimiz ne derse biz onu yaparız. İttifakla ilgili kamuoyunda dolaşan bazı bilgiler yanlış. Kesinlikle şu anda ilimizle ilgili kesinlikle bir ittifak söz konusu değil. Herkes kendi partisinin adayı olur” yanıtını verdi.

ETİKETLER : Turhan Kalaycı seçim süreci AK Parti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›