Tunç: “Düşünce ve ifade özgürlüğü,

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını ve İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan manşetini “En hafif tabiriyle bir medya rezaleti” olarak değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, “Kutsallarımıza saldırmak, cadde ve sokaklarını teröristlere emanet etmek rezaletlerinin ve alçaklıklarının son örnekleridir. Düşünce ve ifade özgürlüğü; hakaret etme, nefret suçu işleme, terör propagandası yapabilme özgürlüğü değildir. Saldırganları himaye edenler, rezaletlere göz yumanlar elbet bir gün aynı alçaklığa kendileri de maruz kalacaklardır” dedi.
Bu haber 2023-01-25 16:16:40 eklenmiş ve 390 kez görüntülenmiştir.

 

terör propagandası yapabilme özgürlüğü değildir”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

 

 

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

 

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını ve İngiliz The Economist dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan manşetini eleştirdi.

 

 

Manşeti “En hafif tabiriyle bir medya rezaleti” olarak değerlendiren Tunç, “Son günlerde kutsallarımıza ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Avrupa ülkelerinde gerçekleşen rezaletleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Kutsallarımıza saldırmak, cadde ve sokaklarını teröristlere emanet etmek rezaletlerinin ve alçaklıklarının son örnekleridir. Düşünce ve ifade özgürlüğü; hakaret etme, nefret suçu işleme, terör propagandası yapabilme özgürlüğü değildir. Saldırganları himaye edenler, rezaletlere göz yumanlar elbet bir gün aynı alçaklığa kendileri de maruz kalacaklardır” ifadelerini kullandı.

 

 

EYT düzenlemesine de değinen Tunç, “İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin, sonraki süreçte 4 milyon 800 bin vatandaşımızın yararlanacağı emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT düzenlemesiyle ilgili teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından hızlı bir şekilde yasalaştırmayı, AK Parti'nin devraldığı bu meseleyi de çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.

 

 

“Yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz”

 

 

Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası yeni müjdeleri vatandaşlarla paylaştığını anımsatarak, şunları kaydetti:

 

 

“Bu kapsamda, vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi için çalışmalara başladık. Bu teklifle vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının gecikme cezalarını kaldıracağız. Yapacağımız düzenlemeyle tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz; davalı vergi ve prim dosyalarında da taraflara ihtilafları sonlandırma fırsatı veriyoruz. Teklifle matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini de hedefliyoruz. Yine, KYK borçlarıyla ilgili olarak yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Yine, 2 bin liranın altındaki vergi borçlarıyla ilgili olarak bu borçların tahsilinden vazgeçen ve trafik ceza puanlarının silinmesiyle ilgili olarak 2,5 milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini öngören ve 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayan kanun teklifimizin hazırlıkları devam ediyor.”

 

 

Gündem dışı konuşmaların ardından siyasi parti gruplarının önerileri ayrı ayrı ele alındı.

ETİKETLER : TBMM Genel Kurulu Yılmaz Tunç Recep Tayyip Erdoğan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›