Fındık bahçelerine tarım kireci uygulandı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce fındık bahçelerine dolomit kalsiyum granül oksit formunda tarım kireci uygulandı.
Bu haber 2023-01-24 16:10:01 eklenmiş ve 350 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kireç Sanayicileri Derneği (KİSAD) işbirliği protokolünde uygulamaya konulan proje kapsamında Bartın’da toprak analizleri yapılan 19 üreticinin arazisinde tarım kireci uygulamalarına başlandı.

 

 

19 üreticinin arazisinden alınan numunelerin analiz sonucu PH değeri 4,86 ile 5,71 olarak tespit edildi. Topraktaki PH’ın sürdürülebilir bir fındık tarımı için 6,5 - 7,00 PH aralığına yükseltilmesi amacıyla Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Tarım Bakanlığı BÜGEM Daire Başkanlığında görevli teknik personel Esin Mertol ve KISAD yetkilisi Güven Akar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri ve fındık üreticisi çiftçilerin katılımlarıyla “Dolomit Kalsiyum Granül Oksit Formunda Tarım Kireci” uygulanmalarına Kocareis, Dallıca, Topluca, Akgöz köylerinde başlandı. 

 

 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, uygulamayla ilgili açıklamada bulunurken “Fındık bahçelerimizde dolomit kalsiyum granül oksit formunda tarım kireci uyguladık. Bakanlığımız ile Kireç Sanayicileri Derneği (KİSAD) işbirliği protokolünde uygulamaya konulan proje kapsamında; toprak analizleri yapılan 19 üreticinin arazilerinde tarım kireci uygulamalarına başlanmıştır. 19 üreticimizin arazilerinden alınan numunelerin analiz sonucu PH değeri 4,86 ile 5,71 olarak tespit edilmiştir. Topraktaki PH' ın sürdürülebilir bir fındık tarımı için 6,5 - 7,00 PH aralığına yükseltmek amacıyla; İl Müdürümüz Yasin ÖNDER, Bakanlığımız BÜGEM Daire Başkanlığında görevli  teknik personeli Esin Mertol, ve KISAD yetkilisi Güven Akar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personellerimiz ve fındık üreticisi önder çiftçilerimizin katılımlarıyla ‘Dolomit Kalsiyum Granül Oksit Formunda Tarım Kireci’ uygulanmalarına Kocareis & Dallıca&Topluca&Akgöz Köylerimizde başlanmıştır. Bol ve bereketli bir üretim sezonu dileklerimizle ilimize ayrılan proje kaynakları için, Bartınlı Çiftçilerimiz adına Bakanlığımız ve KİSAD yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

 

ETİKETLER : Tarım ve Orman Bakanlığı KİSAD
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›