SÇP öğrenci alımı için bugün son gün!

Öğrencileri daha erken zamanda çalışma hayatıyla tanıştırılması amacıyla oluşturulan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı. Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencilerini için hazırlanan programın başvuruları için 28 Haziran yani bugün son gün!
Bu haber 2019-06-28 09:14:24 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak ve onlara çalışma disiplini kazandırmak maksadıyla düzenlenecek Sosyal Çalışma Programları için 25 Haziran'da başlayan başvurular, 28 Haziran Cuma günü yani bugün sona erecek.

Sosyal Çalışma Programı’na kabul edilen öğrenciler, 5 Temmuz 2019 günü çalışacak öğrenciler elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67 lira 36 kuruş almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları da ödenecek.

Program ne zaman ve hangi alanlarda düzenlenecek?

 

Sosyal Çalışma Programları, yaz tatiline özel bir program olup Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında en fazla 3 ay süreyle düzenlenecek.

Doğa korumadan, restorasyon çalışmalarına kütüphanelerin düzeninden kamu kurumlarının daha pek çok sosyal ve kültürel faaliyetine bu programlar ile katılım sağlanabilecek. Başvuru tarih aralığında programlar “destek verilecek işleri”, “yüklenici kurumu” ve “programın açılacağı ili” gösterecek şekilde yayınlanacak.

Öğrenciler haftada kaç gün çalışacak?

 

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutuldu. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacak.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecek. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunuyor.

Program kapsamında ne kadar ücret ödenecek?

 

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacak. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacak. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacak.

Programa kimler katılabilir?

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere bütün yükseköğretim öğrencileri katılabilir. Ancak katılamayacağı belirtilen eğitim düzeylerinin yanı sıra kişinin aktif bir lisans veya önlisans kaydının olması durumunda programlara katılım mümkün.

 


ETİKETLER : Bartın Sosyal Çalışma Programı öğrencilere iş imkanı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›