TSO Yönetimi sanayicilerle bir araya geldi

Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya gelen Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, en büyük sorunun kalifiye yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu söylerken İŞKUR ile istihdam garantili kurslar açmayı planladıklarını kaydetti.
Bu haber 2023-01-23 17:16:23 eklenmiş ve 163 kez görüntülenmiştir.

 

“En büyük sorun kalifiye yetişmiş eleman sıkıntısı”

 

 

Bu doğrultuda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız” dedi.

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Çalık, Yönetim Kurulu Üyeleri Keramettin Şenkal, Hasan Ufuk, Genel Sekreter Ahmet İncekara ve Bartın Organize Sanayi Bölge Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu, sanayici iş insanlarını ziyaret ederek hem çalışmaları yerinde inceledi hem de talepleri not aldı.

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, OSB programı kapsamında; Ulusan Mobilya yetkilisi Hüseyin Demir, Demod Ahşap ve Halil Çelik Firması yetkilisi Hakkı Çelik'i, Göktun Çelik Firması yetkilisi Şükrü Tunay, Hanset Çelik Firması yetkilisi Cihan Uça ile Madeş Firması yetkilisi İsmail Çakır ve Cihat Çakır’ı ziyaret ederek yaptıkları üretim, Bartın’a sağladıkları istihdam ve ihracat rakamları konusunda bilgiler aldı.

 

 

Üretim ve istihdama her türlü desteğe hazırız”

 

 

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, OSB temasları sonrasında kısa bir değerlendirmede bulundu. İstihdam anlamında Bartın’daki en büyük sorunun “kalifiye eleman” sıkıntısı olduğunu gözlemlediklerini belirten TSO Başkanı Balık, “Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerimizle bir araya gelerek, talep ve sorunlarını dinledik. Gördük ki en büyük sorun kalifiye yetişmiş eleman sıkıntısı. Bu doğrultuda Bartın Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Kalifiye personel konusunda Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Solak Bey ile görüşerek OSB'de bulunan inovasyon merkezinde istihdam garantili kurslar açmayı planlıyoruz. Gelecekte 15- 20 yıl sonra meslek sahibi insan bulmak çok zor olacak. Herkes devlet memuru ya da masa başı işte çalışmak istiyor. Yetişmiş eleman konusunda önlemlerimizi şimdi almazsak gelecekte çalışacak insan bulamaz duruma geliriz. OSB’de bulunan sanayicilerimizin de tek sıkıntısı alanında uzman personel bulamamak. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Üretim ve istihdama her türlü desteğe hazırız” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : TSO Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›