Bartın belediyesi çalışıyor, Bartın kazanıyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimler öncesi açıkladığı 2019-2024 yılları arasını kapsayan projelerin yüzde 75’ini 4 yılda tamamlanıp Bartın halkının hizmetine sundu. Akın, “Bartın Belediyesi olarak projelerimizi hayata geçirirken gelecek kuşaklara daha güçlü, insanların daha huzurlu, daha mutlu olduğu bir Bartın bırakmak istiyoruz” dedi.
Bu haber 2023-01-16 16:03:56 eklenmiş ve 270 kez görüntülenmiştir.

 

“Daha güçlü, daha huzurlu, daha mutlu bir Bartın”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimler öncesi açıkladığı 2019-2024 yılları arasını kapsayan projelerin yüzde 75’ini 4 yılda tamamlanıp Bartın halkının hizmetine sundu.

 

 

2019 yılında 50+1 proje açıklayan Başkan Akın, bu projelere 11 ilave proje ekledi.

 

 

1,5 yıl süren pandemiye rağmen çalışmalar aksatılmazken, 4 yılda toplam 62 projenin yüzde 75’i tamamlandı.

 

 

“Canla başla çalıştık”

 

 

Bartın'a çok sayıda kalıcı eser kazandıran Başkan Akın, göreve geldiği günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalar yapıldığını söyleyerek, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bartın Belediyesi olarak projelerimizi hayata geçirirken gelecek kuşaklara daha güçlü, insanların daha huzurlu, daha mutlu olduğu bir Bartın bırakmak istiyoruz. ‘Emek ve yürekle yeni bir Bartın’ hedefiyle her biri birbirinden değerli dediğimiz projelerimizi de gelecek nesilleri düşünerek hayata geçirmek için canla başla çalıştık. Çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.

 

 

“1,5 yıl süren pandemiye rağmen 62 projenin yüzde 75’i tamamlandı”

 

 

‘Üretken Belediyecilik’ anlayışımızla altyapı ve üstyapıdan sosyal hayata, spordan, sanata her kesiminin hayatına dokunan birçok projeyi hayata geçirdik. Ortaya koyduğumuz tüm projeleri hayata geçirirken, hizmetlerimize ihtiyaç hâsıl olan, öncelik arz eden ve faydalı olacağına inandığımız yeni projeleri de ekliyoruz. 50+1 proje açıkladık, 11 ilave proje ekledik. 62 projenin yüzde 75’ini 4 yılda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunduk. Hem de 1,5 yıl süren pandemiye rağmen!

 

 

“25 projeyi hayata geçirdik”

 

 

50+1 projeden Köypark, Gasilhane, İnkumu İtfaiye ve Cankurtaran Merkezi, Hürriyet Yaşam Merkezi, yeni yaşam alanlarına kavşak suyu deposu, Bartın Belediyesi Konservatuvarı (Kültür Merkezi), Geleneksel Türk Sporları ve Geleneksel Çocuk Oyunları Merkezi, Hilal Kart ile Sosyal Market, yerel ticaretin geliştirilmesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi, Çağlayan rekreasyonu, Bartın tarih envanteri ve Kültür Haritası, Kent Bilgi Sistemi Kent Belleği Merkezi ve Araştırma Kütüphanesi, Sokak Hayvanlarını Seviyoruz projesi, İnkumu’na Mavi Bayrak, kültür ve ilimizi tanıtalım gezileri, Toprak Kokan Çocuklar projesi, Güneş Enerjili Şarj İstasyonları, Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemleri, Ücretsiz WİFİ, Bartın Belediyesi WEB TV, Mobil Uygulama Sanal Tur, E-Belediye, Şiremirçavuş Mahallesi Su Deposu, Bartın Üniversitesi Kurtlubey Kampüsü Su Şebeke Hattı, Sokaklarımız İyileşiyor projesi olmak üzere toplam 25 proje hayata geçirdik.

 

 

“11 ek proje dahil edildi”

 

 

50+1 projeye dahil olmayan sonradan ilave edilen ek projeler de şu şekilde, Tarihi İskele Düzenlemesi, amatör spor kulüpleri ve sporcuları destekleme, VefaPark, Emekliler Evi, Demirciler Mahallesi Demirci Heykeli, yöresel yemeklere coğrafi tescil ve sürdürülebilirlik, Orduyeri köprübaşı meydan düzenlemesi, Mimoza Yaşam Merkezi, Türk Dünyası Kültür Yolu ve Bilim İnsanları Müzesi, doğal sit alanlarında Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması, tarihi Bodosaki binasının yeniden yapılması ve Eğitim Müzesi projesi.

 

 

“6 projede çalışmalar devam ediyor”

 

 

Devam eden projelerimiz de şu şekilde, Dallıca Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi, Bartın Trafik Planı, İbadethane, Toplumsal Sağlık Hizmetleri Merkezi, Anne Üniversitesi ve Yaşam Ormanı, doğal sit alanlarında Koruma Amaçlı İmar Planı yapılması, tarihi Bodosaki binasının yeniden yapılması ve Eğitim Müzesi projesi.

 

 

“Bartın’a ve ülkeme hizmet edebilmenin gururunu taşıyoruz”

 

 

Bu projelerle Bartın’a şehirciliği iyi örnekleriyle uygulama çalışıyoruz. Biz de ekibimizle, çalışan personelimizle, en önemlisi de Bartın’da yaşayan halkımızla beraber bunu yapıyoruz. Bu birlik ve beraberlik çok önemli. Hep birlikte şehrimiz için çalışıyoruz. ‘Bartın’ı sevmek bir ömre bedel’ diyerek doğruluktan, dürüstlükten, insan sevgisinden ayrılmadan azimle çalışma gayretinde olduk. Halkımızla kurduğumuz gönül bağı, en küçüğünden en büyüğüne kadar tuttuğumuz her el bize hayatta olmamızın gayesini hiçbir zaman unutturmadı. Ömrümün her safhasında vatan ve millet sevgisiyle Bartın’a ve ülkeme hizmet edebilmenin gururunu taşıyoruz. Bu gururu bana yaşatan tüm dostlara teşekkür ediyorum.”

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Cemal Akın Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›