“Ankara Kader Birliği”yle Türk-Japon dostluğu pekiştirildi

İş insanı Murat Enşici’nin girişimleri sonucu Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde düzenlenen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği’nin açılış programı yoğun katılımla gerçekleşti. Açılış programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ile Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Bartın Milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç başta olmak üzere Bartın protokolünden birçok isim katıldı.
Bu haber 2023-01-11 16:47:42 eklenmiş ve 43 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Japonya’da yaşayan Devrekli iş insanı Murat Enşici’nin girişimleri sonucu Türk-Japon dostluğuna ilişkin önemli adımlar atıldı.

 

Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde yoğun katılımıyla gerçekleştirilen GOEN 2023 Ankara Kader Birliği’nin açılış programına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Bartın Milletvekili AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, önceki dönem TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türk-Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Devrek Kaymakamı Ümit Altay ile Bartın protokolünden birçok isim ve davetli katıldı.

 

İlimiz ve Japonya'nın Hitoyoshi şehirleri arasındaki dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla Japonya'da yaşayan iş insanı Murat Ensici’nin girişimleriyle düzenlenen programda konuşan Vali Arslan, yaşanan sel afetleri nedeniyle Türkiye ve Japonya arasında adeta kader ortaklığı oluştuğunu belirterek Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezi Projesine vermiş oldukları desteklerinden dolayı Japonya Hükümeti, Büyükelçilik çalışanları ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Son yıllarda Bartın ile Japonya'nın Hitoyoshi şehirlerinde yaşanan sel afetleri nedeniyle Türkiye ve Japonya arasında adeta kader ortaklığının oluşması nedeniyle her iki şehre ait kültürel değerlerin sergilendiği programda Japonya Hükümetinin yerel projelere hibe desteği ile Kozcağız Beldesinde faaliyete geçen Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezinin kursiyerlerinin ürünlerine ait stant büyük ilgi gördü.

 

Bartın ve Hitoyoshi şehirlerine ait fotoğraflar ile Bartın Kadın Mesleki Eğitim ve Beceri Merkezinde üretilen eser ve ürünlerden oluşan serginin açılışının ardından program Türk ve Japon Müziği konseri ile sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Türk Japon Vakfı Kültür Merkezi GOEN 2023 Ankara Kader Birliği Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Bartın Milletvekili AK Parti Grup Başkanveki
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›