“Kitap İyileştirir” diyerek ilk kitapları bağışladılar

Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için “Kitap İyileştirir” sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyasına Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak ile Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da kitap bağışında bulunarak destek verdi. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında devam eden “Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” kapsamında Adalet Sarayı’nda ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak kitap kumbaralarına 15 Şubat’a kadar kitap bağışları kabul edilecek.
Bu haber 2023-01-11 16:44:51 eklenmiş ve 2092 kez görüntülenmiştir.

 

 

Adalet Sarayı ve Cumhuriyet Meydanı’na kitap kumbarası konulacak

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı himayelerinde Ceza İnfaz Kurumları tarafından “Kitap İyileştirir” sloganıyla düzenlenen Kitap Bağış Kampanyası törenle başladı.

 

Bartın Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın Ağır Ceza Reisi, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Adalet Sarayı’nda görevli hakim ve savcılar ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Açılış programında konuşan Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, kitap bağışı kampanyasıyla ilgili bilgi vererek hükümlü ve tutukluların maddi ve manevi kalkınmaları, sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırılabilmeleri için en önemli yapı taşlarından bir tanesi olan okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi için başlatılan kampanyaya tüm Bartın halkının da katılımını beklediklerini söyledi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Kaynak, Bartın’da 15 Şubat’a kadar Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için oluşturulan kitap kumbaralarının Adalet Sarayı ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alacağını da belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Sağlıklı birey olma yolunda en büyük yardımcıları kitaplar”

 

“Adalet Bakanlığımızın ‘Kitap iyileştirir’ sloganı ile 2021 yılında ceza infaz kurumlarında bulunan kütüphaneler için başlatmış olduğu kitap bağışı kampanyasının açılış töreni için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ceza İnfaz Kurumlarında temel eğitimden yükseköğretime, sosyal ve kültürel etkinliklerden iş ve meslek eğitimlerine kadar birçok alanda iyileştirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu faaliyetlerin yürütülmesindeki temel amaç hayatının belli bir döneminde suç işlemiş veya suç işlediği iddia olunan bireylerin ceza infaz kurumlarında ıslahının sağlanarak cezasını infaz ettikten veya tahliye olduktan sonra faydalı bir birey olarak topluma kazandırılmasıdır. Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutukluların sağlıklı birey olma yolunda en büyük yardımcıları kitaplardır. Adalet Bakanlığımız da bu amacın yerine getirilebilmesi için tüm ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kullanımına açık kütüphaneler oluşturmuştur. Yine Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Halk Kütüphanelerinde bulunan tüm yayınlar hükümlü ve tutukluların kullanımına sunulmuştur.

 

“Bu sayının daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum”

 

Ülkemiz genelinde bulunan ceza infaz kurumlarına ait kütüphanelerde toplam 1 milyon 330 bin adet kitap bulunmaktadır. 2022 yılı içerisinde kurumlarda bulunan tutuklu ve hükümlüler bu kitaplardan 2 milyon 126 bin adet temin ederek faydalanmıştır.

 

Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan kütüphanelerimizde ise şu an için 5 bin 850 adet kitap bulunmakta olup; bugün başlatacağımız kampanya sonucunda bağışlanacak kitaplar ile bu sayının daha da yukarılara çıkacağına inanıyorum.

 

15 Şubat’a kadar devam edecek

 

Kitap bağışı kampanyamız 15 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecektir. Bu süre zarfında Bartın Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu kütüphaneleri için oluşturduğumuz kitap kumbaraları Adalet Sarayımızda ve Cumhuriyet Meydanı'nda yer alacaktır.

 

Hükümlü ve tutukluların maddi ve manevi kalkınmaları ve sağlıklı bir birey olarak topluma kazandırılabilmeleri için en önemli yapı taşlarından bir tanesi olan okuma alışkanlığının kazandırılabilmesi için başlatmış olduğumuz kampanyamıza tüm Bartın halkının katılımlarını temenni ediyorum.”

 

Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında devam eden “Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’ kapsamında Adalet Sarayı’nda ve Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak kitap kumbaralarına 15 Şubat’a kadar kitap bağışları kabul ederek, Ceza İnfaz Kurumları’nın envanterine kayıt edilecek.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın Adalet Bakanlığı Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı Ceza İnfaz Kurumları “Kitap İyileştirir” kitap bağışı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›