Bin 157 denetimde 36 bin 858 TL ceza!

Bartın Belediyesi’nin zabıta ekiplerinin 2022 yılında gerçekleştirdiği denetim ve faaliyetleri ele alındı. Zabıta Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği faaliyetlerin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, huzur, güven ve düzenin sağlanmasında emek veren ve fedakarca çalışan personele teşekkür etti. Toplamda 36 bin 858 TL cezai işlem uygulandığını ifade eden Akın, “2022 yılı faaliyetlerinde yüzlerce denetim yapan ekiplerimiz kamu düzenini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştılar. Toplamda bin 157 denetim ve faaliyet yapıldı. İlgili kanunlar çerçevesinde toplamda 36 bin 858 TL cezai işlem uygulandı. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz” dedi.
Bu haber 2023-01-09 12:50:51 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 

Zabıta, huzur ve güven için 7/24 görev başında!

 

 

 

 

 

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2022 yılı içerisinde vatandaşların sağlık, esenlik ve huzuru için denetimlerini devam ettirdi. Ekipler gece gündüz demeden trafikten meyve sebze haline, turizmden genel kontrole kadar hemen her alanda 7 gün 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında kanun kapsamında da kentte bulunan zincir marketler, alışveriş merkezleri gibi işletmelere yapılan denetimlerde de kasa reyon fiyat farklılıkları, etiketsiz ürün satışları, eksik gramajlı satış konularında da yıl içerisinde denetimler gerçekleştirildi. Bu kapsamda ekipler 2022 yılında toplamda bin 157 denetim ve faaliyet yapıldı.

 

Ekipler vatandaşların huzur ve güveni için çalışmalarına devam ediyor

 

Öte yandan ekipler, yaz sezonunda binlerce yerli ve yabancı turistin yaz tatilini geçirdiği İnkumu Plajı’nda yaz sezonunun açılmasıyla birlikte görevine başladı. Ekipler gelen yerli ve yabancı misafirlerin huzurlu ve düzenli bir ortamda gün geçirmelerini sağlamak için geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da gerekli olan çalışmalarını sürdürdü. Genç, dinamik, sorun çözme odaklı hizmet anlayışıyla hizmet veren Bartın Belediyesi’nin zabıta teşkilatı, 2023 yılında da vatandaşların huzur sükûn ve esenliği için çalışmalarına devam ediyor.

 

Zabıta 2022 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi

 

Müdürlük personeli gelen şikayetlerin 2022 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi tamamını değerlendirip sonuçlandırarak vatandaşın taktirini topladı. Zabıta ekipleri vatandaşın daha sağlıklı ve rahat alışverişlerini gerçekleştirmeleri için seyyar denetimlerinden ölçü ayar denetimine, işyeri denetimlerine, pazarcı esnafı denetiminden işyeri şikâyetine birçok kalem de 2022 yılını yoğun bir mesai ile geçirdi.

 

165 işyeri denetlendi

 

Zabıta Müdürlüğünce Ocak-Aralık 2022 yılı içinde 165 işyeri(23 fırın, 59 market, 8 gece kulübü, 36 kuaför, 13 çay ocağı-kahvehane, 15 lokanta, 6 kuruyemiş işletmesi ile 5 adet çeşitli nitelikte işletme) fiyat etiketi, hijyen, gramaj, tarihi geçen ürün kontrolü ve fahiş fiyat kontrolleri yapıldı. Ayrıca 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ile ilgili kanun gereği tüm işyerleri(resmi kurumlar, hastaneler, lokantalar, sağlık ocakları,  kahvehaneler, kafeteryalar, barlar, taksi ve otobüs durakları) denetlendi.

 

33 vatandaşa 8 bin 389 TL cezai işlem uygulandı

 

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yazıları doğrultusunda kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında 265 adet işyeri ile 122 adet halk otobüsü ve ticari taksi işletmesi denetlendi. Yine yapılan denetimlerde görülen aksaklıklarla ilgili 31 esnafa Tebliğ ve Tebellüğ İl Muhaberi düzenlendi. İlimizde Kabahatler Kanununa göre çeşitli suçlardan (6 dilenci, 13 adet işgal, 1 adet seyyar satış, 8 adet etrafı rahatsız etme, 4 adet çevreyi kirletme, 1 adet gürültü) 33 vatandaşa 8.389 TL cezai işlem uygulandı.

 

49 vatandaşa zabıt varakası tanzim edildi

 

İlimiz şehir merkezinde (12 adet trafiğe kapalı alana araçla girerek park etmekten, 5 adet kamu malına zarar vermekten, 10 adet ruhsata aykırı faaliyette bulunmaktan, 1 adet araç seyyar ekmek satışı yapmaktan, 4 adet ruhsatsız faaliyet göstermekten, 12 adet kaldırıma araç park etmekten, 3 adet pazaryerinde düzeni bozmaktan, 1 adet tarihi geçmiş ürün satışı yapmaktan, 1 adet memura karşı gelmekten) toplam 49 vatandaşa zabıt varakası tanzim edilerek 28 bin 469 TL para cezası kesildi.

 

Ruhsata aykırı faaliyette bulunanların dükkânları mühürlendi

 

Valilik Makamı olurları doğrultusunda 6 kahvehane işletmesine işyerinde kumar oynamak ve oynatmaktan 3,5,10,15,30 gün süreli geçici faaliyetten men cezası verildi. Yine 1 kafe işletmesine tütün ve tütün mamulleri yasaklarını ihlalden 10 gün süreli geçici kapatma, 1 taverna işletmesine Covid-19 tedbirlerine uymamaktan 1 gün kapatma, 1 oto yıkama işletmesine ruhsata aykırı faaliyet göstermekten mühürleme, 1 market, 1 oto yıkama, 1 balıkçı ve 1 çiğ köfte esnafına ruhsatsız faaliyet göstermekten ruhsat alıncaya kadar faaliyetten men cezaları uygulandı.

 

80 şikayet dilekçesi değerlendirildi

 

Bartın Belediyesi’ne şikayet dilekçeleri ile bizzat müracaatta bulunan 80 vatandaşın talepleri değerlendirilerek, şikayetleri giderildi. Bartın Belediyesi’ne Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’den gönderilen 183 şikayet dilekçesi de değerlendirilerek, işlem yapıldı. Tüm şikayet dilekçeleriyle ilgili vatandaşlara da yazılı olarak yapılan işlemlerle ilgili bilgi verildi.

 

Kaldırım işgalleri denetlendi

 

Tüm bu denetim faaliyetlerinin yanı sıra Bartın Belediyesi’nin ilgili birimlerinden tebliğ edilmek üzere gönderilen (Ruhsat Denetim Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü) 183 tebliğ listesi muhataplarına tebliğ edildi. Bartın Belediyesi’ne gelerek yeni işyeri açma talebi ile işyerinde nargile sunumu yapmak isteyen 33 vatandaşın mesafe ölçümleri yapıldı. İlimizde Salı-Cuma ve Pazar günleri kurulan pazaryerleri ve semt pazarlarının denetimleri yapılıp, pazaryerlerinin huzur ve düzeni sağlandı. Resmi kurumlardan gelen ihale ilamlarının kurumların istekleri doğrultusunda ilanları yaptırılarak, ilanların yapıldığına dair tutanakları tekrar kurumlara gönderildi. İlimizde İl Trafik Komisyon kararlarına istinaden trafik işaret ve yön tabelaları tamamlanıp, eski olanlar yenilendi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan kaldırım işgalleri çalışmaları kapsamında tüm esnafların yaya geçişini engelleyen malları kaldırılarak gerekli düzen sağlandı.

 

Toplamda 36 bin 858 TL cezai işlem uygulandı

 

Zabıta Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği faaliyetlerin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, huzur, güven ve düzenin sağlanmasında emek veren  ve fedakarca çalışan personele teşekkür etti. Başkan Akın; “Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelimiz kent merkezinde kontrol ve denetleme çalışmalarını 2022 yılında da aksamadan devam ettirdi. 2022 yılı faaliyetlerinde yüzlerce denetim yapan ekiplerimiz kamu düzenini sağlamak için gece gündüz demeden çalıştılar. Toplamda bin 157 denetim ve faaliyet yapıldı. İlgili kanunlar çerçevesinde toplamda 36 bin 858 TL cezai işlem uygulandı. Halkımızın huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Görev alan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Zabıta Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›