“Sağlıklı Yaşam ve Spor Kampı” sona erdi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü ile Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği (BOED-DER SK) koordinasyonunda, engelli bireyler ve ailelerine yönelik olarak düzenlenen “Sağlıklı Yaşam ve Spor Kampı” sona erdi.
Bu haber 2019-06-27 16:17:43 eklenmiş ve 206 kez görüntülenmiştir.

 

 

İlimizdeki engelli bireyler ve aileleri katıldığı “Sağlıklı Yaşam ve Spor Kampı” sona erdi.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen ve 24-26 Haziran tarihleri arasında İl Özel İdaresi İnkumu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kampın açılışına Bartın Valisi Sinan Güner’in eşi Bartın Devlet Hastanesi Uzman doktorlarından Beyhan Güner ,Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un eşi Hatice Uzun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural’ın eşi Arzu Vural ve Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Ebru Baycık Gürbüzerol katıldı.

Kahvaltı ile başlayan kampa  engelli bireyler ve ailelerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı.

Sağlıklı yaşama yönelik ailelere yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, otizmde beslenme konularında eğitim verildi ve bireysel sorular cevaplandırıldı. 

Etkinlik boyunca engelli vatandaşlarımıza İl Gençlik  Spor  Müdürlüğü antrenörleri ve Bartın Üniversitesi Spor Yüksekokulu gönüllü öğrencileri tarafından jimnastik, yürüyüş, yüzme,  kültür fizik ve dikkat toplamaya yönelik çeşitli egzersizler yaptırılarak daha sağlıklı bir bedene sahip olmalarına yardımcı olundu.

ETİKETLER : Bartın Sağlıklı Yaşam Kampı
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›