Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden 2 önemli hatırlatma!

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve 2. Dönem Buzağı Desteklemesi için önemli uyarılarda bulundu. ÇKS başvurularının 30 Haziran’da sona ereceğini hatırlatan Bayram, 2. Dönem Buzağı Desteklemesi için de son başvuru tarihinin 1 Temmuz olduğunu aktardı.
Bu haber 2019-06-26 16:11:51 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, 1 Eylül 2018’de başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran’da sona ereceğini hatırlatarak çiftçileri uyardı. 2. Dönem Buzağı Desteklemeleri için de son günün  yaklaştığına dikkat çeken Bayram, şunları söyledi:

 

“Çiftçilerimizin tarımsal desteklemelerden faydalanabilmeleri için son başvuru tarihlerine dikkat etmeleri ve zamanında başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu meyanda; 2019 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 30 Haziran 2019 günü sona erecektir. ÇKS başvurusu yapmayan ve Mazot-Gübre Destekleme dosyasını teslim etmeyen üreticiler; Mazot-Gübre, Fındık, Yem Bitkileri, Organik Tarım, İyi Tarım, Küçük Aile, Sertifikalı Fide ve Fidan Desteklemeleri gibi desteklemelere başvuru yapamayacaklardır. ÇKS başvurularında, üreticilerin öncelikle ziraat odalarından ‘Çiftçi Belgesi’ alarak İl/İlçe Müdürlüklerimize ibraz etmeleri gerekmektedir. Üreticilerin 2019 yılı ÇKS başvuruları için il ve ilçe müdürlüklerimize ibraz edecekleri çiftçi belgelerinde ‘2019 ÇKS başvurusu için geçerlidir’ ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir.

 

Buzağı desteklemesi için son tarih 1 Temmuz!

 

2. Dönem Buzağı Desteklemesi için son başvuru tarihi de 1 Temmuz 2019'dur. 2018 yılında doğan, doğduğu işletmede 4 ay (120 gün) kalmış, şap ve sadece dişilere olmak üzere brusella aşıları yapılmış olan buzağıları için; Birlik veya kooperatif üyesi olan yetiştiricilerimizin üyesi olduğu birlik veya kooperatife, herhangi bir birlik veya kooperatife üye olmayan yetiştiricilerimizin ise İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri önem arz etmektedir.        

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ÇKS Buzağı Desteklemeleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›