Sigarayı bırakmak isteyenler için hafta içi her gün...

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet sunan sigara bırakma polikliniği hafta içi her gün hizmete açık olup, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların önceden arayarak randevu almaları gerekiyor.
Bu haber 2022-12-28 11:15:13 eklenmiş ve 59 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği, sigarayı bırakmak isteyenler için hafta içi her gün hizmet veriyor.

 

 

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet sunan sigara bırakma polikliniğine başvuran vatandaşların öncelikle Fagerström testi ile bağımlılık düzeyi ölçülüyor, karbonmonoksit ölçümleri yapıldıktan sonra bağımlılık düzeylerine uygun tedavi planlanıyor.

 

 

Bağımlılık düzeylerine göre, düşük düzey bağımlılıklarda danışmanlık tedavisi, orta düzey bağımlılıklarda nikotin bandı, yüksek düzey bağımlılıklarda ise farmakolojik tedavi uygulanıyor. Farmakolojik tedaviye karar verilen kişiler, kayıtlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezine başvurarak kan tahlili ve EKG ölçümü yaptırdıktan sonra polikliniğe başvurabiliyorlar. Kişiler aktif bir psikiyatrik tedavi sürecindelerse ilaç kullanımı açısından psikiyatri doktorundan onay belgesi almaları da isteniyor.  Poliklinik hafta içi her gün hizmete açık olup, hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların önceden arayarak randevu almaları gerekiyor. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Hayat Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›