Tunç: “Anayasa Komisyonu’ndaki görüşmeler Ocak’ta başlayacak”

Başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğinin kurulmasını tanımlayarak ailenin korunmasını amaçlayan Anayasa değişikliği teklifinin görüşme süreci ile ilgili değerlendirme yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Anayasa değişiklikleri 360 milletvekili ile 400 milletvekili arasında kabul edilirse zorunlu olarak referanduma gitmesi söz konusu. Temennimiz 400’ün üzerinde bir oyla kabul edilmesi” dedi.
Bu haber 2022-12-21 09:29:31 eklenmiş ve 412 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, başörtüsüne anayasal güvence getiren ve evlilik birliğinin kurulmasını tanımlayarak ailenin korunmasını amaçlayan Anayasa değişikliği teklifinin görüşme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Referandum riskini siyasi partilerin tutumunun belirleyeceğini belirten Tunç, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

“Anayasa Komisyonunda görüşmelere ocak ayında başlanacak. Ve ocak ayındaki görüşmelerde tamamlandıktan sonrada genel kurul süreci başlayacak. Anayasa değişiklikleri 360 milletvekili ile 400 milletvekili arasında kabul edilirse zorunlu olarak referanduma gitmesi söz konusu. Temennimiz 400’ün üzerinde bir oyla kabul edilmesi. Referandum riski olduğu takdirde meclisin takvimi tabii ki nasıl şekillenecek önümüzdeki süreç içerisinde diğer siyasi partilerin tutumu bunu belirleyecek.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›