“İstihdam sağlayan fabrikalar kurulmalı”

TÜİK’in “Nüfus ve Konut Sayımı” istatistiklerini değerlendiren Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Hüsnü Can Özmen, Bartın’dan farklı illere çalışmak için giden nüfus sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekti. Yeni istihdam alanları oluşturulması gerektiğini vurgulayan Özmen, “Milli Görüş iktidarında, Saadet Partisi olarak vatandaşımızın doğduğu ilde karnını doyuracağı, istihdam sağlayan fabrikalar kuracağınızın altını çizmek isterim” ifadelerini kullandı. Ayrıca gençlerin, Türkiye’deki enflasyona ve ekonomik sıkıntıya boyun eğdiğini kaydeden Özmen, Milli Görüş iktidarında, Saadet Partisi olarak gençlere değer verileceğinin ve ekonomiye asla boyun eğdirilmeyeceğinin sözünü verdi.
Bu haber 2022-12-21 09:28:17 eklenmiş ve 425 kez görüntülenmiştir.

 

Özmen, yerel yönetimi TÜİK verileriyle eleştirdi

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Hüsnü Can Özmen, geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınlamış olduğu “Nüfus ve Konut Sayımı” istatistiklerine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

 

Bartın’dan farklı illere çalışmak için giden nüfus sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çeken Özmen, yeni istihdam alanları oluşturulması gerektiğini belirterek “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) Nüfus ve Konut istatistikleri açıklanmış, bu istatistikte dikkatimi çeken bazı başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum. 201 bin 711 nüfusu olan Bartın halkının yüzde kaçı farklı illerde istihdam sağlamaktadır? Bartın’ın ikametgah kayıtlı nüfus sayısı 201 bin 711 olurken farklı illere çalışmak için giden nüfus sayısı da az değildir. Vatandaşımız kendi topraklarında istihdam bulamadığından dolayı çalışmak için farklı illere gitmektedir. Farklı illerde çalışan vatandaşımız Bartın esnafımıza, üreticimize fayda sağlamamaktadır. Bir söz vardır kendi kendine yeten diye, Bartın yöneticileri istihdam alanları oluşturduğunda kendi kendinde yetecek bir il olacağına inancım tamdır. Yerel ve genel yöneticiler, vatandaşımızın kendi ilinde çalışacak iş alanları oluşturmalı ya da yatırımcı bulmalıdır. Milli Görüş iktidarında, Saadet Partisi olarak vatandaşımızın doğduğu ilde karnını doyuracağı, istihdam sağlayan fabrikalar kuracağınızın altını çizmek isterim” dedi.

 

“Gençler ekonomik sıkıntıya boyun eğdi”

 

Yine TÜİK verilerindeki evlilik oranına da işaret ederek gençlerin, Türkiye’deki enflasyona ve ekonomik sıkıntıya boyun eğdiğini söyleyen Özmen, Milli Görüş iktidarında, Saadet Partisi olarak gençlere değer verileceğinin ve ekonomiye asla boyun eğdirilmeyeceğinin altını çizerek “Bir diğer ele alacağım konu ise evlilik oranı. Bartın’da hiç evlenmeyenler oranı dikkat edilmesi gereken bir konudur. Gençler, Türkiye’deki enflasyona ve ekonomik sıkıntıya boyun eğmiştir. Hayat pahalılığından etkilenen gençler düğün masrafını karşılayamamakta yuva kurmada sorun yaşamaktadır. Yuva kuramayan gençler kendisini zina bataklığına sürüklemektedir. Her bir gencimizin zinaya bulaşmasının vebali önce yöneticilerin ve toplum önderlerin üzerindedir. Milli Görüş İktidarında, Saadet Partisi olarak gençlere değer verilecek ekonomiye asla boyun eğdirilmeyecektir. Önce ahlak ve maneviyat düsturu ile evliliklerin güvence altına alınacak” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın Saadet Partisi Saadet Partisi Bartın Gençlik Kolları Başkanı Hüsnü Can Özmen TÜİK
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›