Meclis Araştırma Komisyonu Amasra’da inceleme yapacak

Beraberindeki CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ile birlikte EYBEY Medya’yı ziyaret eden CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Amasra’daki maden kazası sonrasında kurulan TBMM Araştırma Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde Amasra’ya gelerek 42 işçinin hayatını kaybettiği maden bölgesinde inceleme yapacağını söyledi.
Bu haber 2022-12-19 15:00:49 eklenmiş ve 422 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bankoğlu’ndan EYBEY Medya’ya ziyaret

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı Selim Karakaş ve Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ile birlikte Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın Halk Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran EYBEY Medya’yı ziyaret etti.

 

EYBEY Medya sahibi Mustafa Ahmet Oktay ve gazete çalışanlarıyla sohbet eden Bankoğlu ve CHP’li heyet, gündemi değerlendirirken Bartın’ın sorunlarını konuştu.

 

Amasra’da 14 Ekim'de meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılarak benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarını da değerlendiren Bankoğlu, Komisyon’un önümüzdeki günlerde Amasra’ya gelerek 42 işçinin hayatını kaybettiği maden bölgesinde inceleme yapacağını söyledi.

 

Kaza sonrasında başlatılan soruşturmanın ve savanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Bankoğlu, “Nedense kazalar olduğunda önlemler almaya başlanıyor. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu soruşturma Ankara’ya uzanacak mı bilmiyoruz. İhmali olan herkes bunu hesabını vermeli. Bizler bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

 

Bankoğlu, Bartın’da geçtiğimiz aylarda yaşanan kadın cinayeti davalarının da yakı takipçisi olduğunu kaydetti.

ETİKETLER : Bartın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu CHP İl Başkanı Selim Karakaş EYBEY Medya Meclis Araştırma Komisyonu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›