TPAO Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi alanı “Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri” statüsüne alındı

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi alanı, Cumhurbaşkanlığı kararı ile askeri yasal bölge ve güvenlik bölgesi statüsüne alındı. Bölgeye izinsiz girişler kaldırıldı. Bölgede görevli olmayanlar talep formu ile Bartın ve Zonguldak Valiliklerine başvuracak.
Bu haber 2022-12-15 13:10:36 eklenmiş ve 484 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Karadeniz gazının yer aldığı Filyos bölgesindeki TPAO’ya ait gaz sahası “Askeri ve Güvenli Bölgeler” statüsüne alındı.

 

Bartın Valiliği, Cumhurbaşkanlığı’nın 6061 karar sayısıyla “Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri” statüsüne alınan TPAO Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi alanına girişleri düzenleyen bilgileri paylaştı. Düzenlemenin, TPAO’nun kara ve denizde kontrol ettiği tüm alanları kapsadığı bildirildi.

 

2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun güvenlik bölgelerinde uygulanacak esasları düzenleyen 21. maddesinin c bendi uyarınca yapılacak girişlerde izin alınması gerektiği bildirildi.

 

Konuya ilişkin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğü’nün yazısı, giriş kuralları ve giriş talep formu doğrultusunda işlem yapılması ve personelin bilgilendirilmesi istendi.

 

Valilikten yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığının 6061  karar  sayısı  ile,  TPAO  Sakarya  Gaz  Sahası Geliştirme Projesi alanı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri statüsüne alınmıştır. Bu bağlamda; 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununun Güvenlik  bölgelerinde uygulanacak esasları düzenleyen 21.maddesinin c bendinde belirtilen; Kamulaştırma  yapılan  güvenlik  bölgelerine  ve  güvenlik bölgesi tesis edilen deniz sahasına, buradaki tesislerde görevli olanlarla, askeri güvenlik bölgelerinde yetkili  komutanlığın,  kamu  ve  özel  kuruluşlara  ait  tesislerde  ise,  bu  konuda  yetkili  makamın  izin verdiği  kişilerden  başkası  giremez  ve  oturamaz” denildi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Filyos
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›