BARFED Başkanı Yılmaz’dan sitem dolu sözler

EYBEY Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan “Ahmet Oktay’le Enine Boyuna” programının konuğu olan Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili yanlış algılamalar olduğunu ifade ederken geçtiğimiz gün Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleştirdikleri “Dernekler Mevzuatı ve Derneklerin Muhasebe Süreci Programı” ile ilgili de değerlendirmede bulunarak davet ettikleri halde programa katılmayan siyasi parti temsilcilerine sitem etti.
Bu haber 2022-12-09 15:34:46 eklenmiş ve 595 kez görüntülenmiştir.

 

 

NİLAY MERYEM ÇÖMLEK

 

 

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Mehmet Yılmaz, EYBEY Medya sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan “Ahmet Oktay’le Enine Boyuna” programının konuğu oldu.

 

“Tek kırmızı çizgimiz vatan hainliği”

 

Federasyon olarak geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirdikleri temaslara ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekleştirdikleri ziyaretle ilgili yanlış algılamalar olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

“Ben herkesin görüşüne saygı duyarım. Biz sivil toplum örgütüyüz diye en başından söyledim ve söylemeye de gayret ediyorum. Bizim partimiz olmaz. Federasyon olarak sivil toplum örgütü başkanı ve yöneticileri olarak, herhangi bir partiyi ne önceleriz ne ötekileştiririz. Bizim pozisyonumuz itibariyle de böyle olmaz zorunda. Biz hangi siyasi partimiz, özellikle söylediğim bir cümle var. Tüm farklı düşüncelere bizim saygımız var. Tek kırmızı çizgimiz vatan hainliği. Vatan hainliği olmadığı sürece, biz her siyasi partiyle, herkesle görüşürüz, Bartın’ımızı tartışırız. Bartın’ımızın menfaati neyse orada oluruz düşüncesi içindeyim. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ziyaretinden bahsedecek olursak, bu talep üzerine basarak söylüyorum. Yani eleştirisel bakıldığı için bunu söylüyorum ve bu eleştirilere ben katılmıyorum. Çünkü ben sivil toplum örgütüyüm. Sivil toplum kuruluşu başkanıyım. Benim herhangi bir siyasi düşüncem bu mevkide, bu makamda olamaz. Tabii ki bireysel olarak benim bir siyasi görüşüm var ki herkesçe de kamuoyunca da bilinir. Ben Bartın Dernekler Federasyonu’nu temsil ettiğim noktada bunun altını kırmızı çizgiyle çizerek söylüyorum; herhangi bir savunduğum partiyi ne öncelerim, karşı muhalefet de duran kimse ne de onu ötelerim. Asla böyle bir şeye girmem, gireni de doğru bulmam. Yönetim kurulu üyelerime de üzerine basa basa bunu söylerim. Bu benim düşüncem, katılırsınız, katılmazsınız kamuoyu takdir eder bunu. Benim yönetim şeklim 2024 yılına kadar. Önümüzde seçimler var. Tabi ki gidip sandıkta oyumu kullanacağım, taraf da olduğum partiye oy kullanacağım. Diğer partilerden bize davet geldiğinde de bütün liderlerle de görüşürüz.”

 

50 öğrenciye burs desteği

 

BARFED olarak 50 öğrenciye de burs verdiklerini söyleyen Federasyon Başkanı Yılmaz, “50 tane öğrenciye burs verdik. Bu konuyla ilgilenen Eğitim Komisyonumuz var. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını yaptı. Bir seferliğine mahsus burs verdik. Onun da rakamsal boyutu neyse birden toplu bir şekilde yatırdık. Bu uygulamamızı hayırseverle, hayrı alacak kişiyi karşı karşıya getirdik. Federasyonu hiç araya koymadan direkt alıcı ve hayrı verecek kişi ile bunu gerçekleştirdik” dedi.

 

“Bartın siyasetinin sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı yok demektir”

 

Geçtiğimiz gün Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleştirdikleri “Dernekler Mevzuatı ve Derneklerin Muhasebe Süreci Programı” ile ilgili de değerlendirmede bulunan Yılmaz, davet ettikleri halde programa katılmayan siyasi partilere sitem ederek “Çok önemli bir programdı. Aşağı yukarı 50’nin üzerinde dernek başkanımız vardı. Çok güzel bir program oldu. Hem konunun uzmanları oradaydı, dernekler mevzuatına hakim olan mali müşavirlerimiz vardı. Onlar bize tecrübelerini ve mevzuatı anlattılar. İl dernekler müdürümüz de oradaydı da mevzuatla ilgili bilgilendirdi. Âmâ üzüntü duyduğum kısım şu oldu; özellikle sivil toplum örgütü olarak ve bir öz eleştiri yapacak olursam bizim sadece ilgili kurum müdürlerimiz oraya geldi. Ben isterdim ki, tüm Bartın yetkililerinin orda olmasını veya temsilci göndermelerini özellikle isterdim. Siyasi partilerin her birini ayrı ayrı davet edilmesine rağmen, özellikle üzerine basa basa söylüyorum, Sadece Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi oradaydı. Diğer hiçbir siyasi partiden ne temsilci ne de herhangi bir arkadaş maalesef oraya iştirak etmedi. Herhâlde Bartın siyasetinin Sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacı yok demektir, bu öyle anlaşılıyor” diye konuştu.

 

“Aday adaylığı gibi bir durumum söz konusu değil”

 

Önümüzdeki seçimler için bir adaylık düşüncesi olup olmadığı sorusuna da Yılmaz, şu yanıtı verdi:

 

“Geçmiş dönemde de bir aday adaylığımız söz konusuydu. Olsaydı hayırlısı olurdu. Olmadık, olan arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Güzel görevler yapmaya gayret ediyorlar. Ben şuanda BARFED başkanıyım, 2024’e kadar bu mecra da görev almak istiyorum. Bir şey daha söylüyorum ben; bu iş hesap işi değil, nasip işi diyorum. Nasibim varsa kimse bunun önünde duramaz. Ne engel koyulursa koyulsun kesinlikle bu nasip işi. Herkesin gönlünde bir kişi yatabilir, gayet doğaldır. İstemek de medeni cesarettir. Ama şuan benim aday adaylığı gibi bir durumum söz konusu değil. Ben bu mecrada şuanda Federasyon Başkanı olarak görev yapıyorum diyorum.”

 

“Bugüne kadar 38 derneğimizi aramıza kattık”

 

Bartın’daki dernekleri tek çatı altında toplamak istediklerini belirten Yılmaz, bugüne kadar 38 derneği BARFED’e kattıklarını ifade ederek “Bartın’da ne kadar sivil toplum örgütü varsa, ulaşabildiğimiz kadarıyla her birisini Bartın Dernekler Federasyonu çatısı altında birleştirip, burada birlik ve beraberlik içinde çeşitli projelere, çeşitli hizmetleri hep birlikte yapalım istedik. Bunun da büyük bir kısmını şuan da yaptığımızı görüyoruz. Bugüne kadar 38 derneğimizi aramıza kattık” dedi.

ETİKETLER : Bartın BARFED Mehmet Yılmaz EYBEY Medya Mustafa Ahmet Oktay canlı yayın
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›