Bartın’da ihtiyaç sahiplerine “Yardımeli”

Havaların soğumasıyla beraber kış yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Yardımeli Derneği Bartın Şubesi Başkanı Özcan Yüzlü, kış mevsiminin soğuk ve olumsuz hava şartları karşısında çaresiz kalan tüm ihtiyaç sahipleri için bir çağrıda bulundu. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da sürdürülen “Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin” kampanyasıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Yardımeli Derneği Bartın İl Temsilcisi Özcan Yüzlü, odun, kömür, soba, kışlık kıyafet gibi kışlık malzemeleri binlerce mağdura bağışçılar ve gönüllülerin desteğiyle ulaştıracaklarını söyledi.
Bu haber 2022-12-08 16:49:12 eklenmiş ve 590 kez görüntülenmiştir.

 

Kışın kardeşlerimiz üşümesin!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kış geldi. Kış mevsiminin soğuk ve dondurucu yüzünü hissetmeye başladık. Yurdun yüksek kesimlerine yağan kar, haber bültenlerine girmeye başladı. Kış hazırlıkları da çoktan tamamlanırken kalın kışlık kıyafetler gardıroplardaki yerinde yeniden aldı.

 

 

Ama başlarını sokacak bir ev bulamayan, imkânsızlıktan dolayı sobasında yakacak kömür alamayanlar var. Gece yatarken çocuklarının üstüne bir battaniye daha örtemeyecek olmanın acısını çeken gözü yaşlı anne, babalar var.

 

 

İşte bu manzaralarla karşı karşıya kalmamak için Yardımeli Derneği’nce geçtiğimiz yıllarda başlatılan “Kışın Kardeşlerimiz Üşümesin” kampanyası kapsamında bu yıl da çalışmalar başlatıldı.

 

 

Zorlu kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlatılan ve içleri ısıtan bu çalışmayla bu yıl da kömür, bot, mont ve yakacak yardımı planlandığı belirten Yardımeli Derneği Bartın Şube Başkanı Özcan Yüzlü, ihtiyaç sahibi tüm ailelere ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

 

 

Kış mevsiminin soğuk ve olumsuz hava şartları karşısında çaresiz kalan tüm ihtiyaç sahipleri için bir çağrıda bulunan Yardımeli Derneği Bartın Temsilcisi Yüzlü, şunları söyledi:

 

 

“2022 yılı tüm dünya için biraz sıkıntılı ve problemlerle geçti. Savaşlar, salgın hastalıklar, ekonomik krizler, enerji krizi, küresel ısınma ve daralan piyasa şartlarında, insanların alım gücü daraldı, pahalılık ve enflasyon dar gelirli ailelerin hayatlarını daha da zorlaştırdı.

 

 

Küresel bir salgın haline gelen ve tüm dünyayı tehdit eden korona salgınını, ülkemiz insanlarının sergilediği dayanışma ve alınan tedbirler neticesinde en az zararla atlattık çok şükür. Bu süreçte yapmış olduğu olumsuz etkileri, ekonomiye, toplumsal ilişkilere ve ticari hayata vermiş olduğu zararları,  yine el birliği ile aşabiliriz. Çok şükür ki, bizim en güçlü yanımız; ihtiyaç olduğunda yardımlaşma, zorluklar karşısında dayanışma ve imkanlarımızı paylaşabilme duyarlılığımızdır.

 

 

Bartın İl Temsilciliği olarak 7 yıldır faaliyetlerimize devam ediyor; yetimlerin, muhtaç ailelerin yanlarında olmaya, onlara umut ve gelecek kazandırmaya gayret ediyoruz. Düzenli olarak gıda paketleri, ev eşyaları, kıyafetler, nakdi yardımlar ve hediyeler, ailelerimize bire bir ulaştırılmaktadır. İl Temsilciliğimizde bulunan görevli ve gönüllülerimizle birlikte kimsesizlerin kimsesi olmak için yürüyüşümüz devam etmektedir.

 

 

“Bu kış yine kardeşlerimizin yanındayız”

 

 

Kış geldi. Kış mevsiminin soğuk ve dondurucu yüzünü hissetmeye başladık. Evinde yakacağı olmayan, dışarıda kendisini koruyacak kışlık kıyafetleri olmayan, çaresiz insanların durumu hepimizi ilgilendiriyor. İçinde bulunduğumuz şartların ve  sahip olduğumuz imkanların şükrünü yerine getirebilme sorumluluk bilinci ile bir şeyler yapmamız gerekiyor.

 

 

Sevgili Peygamberimizin ifadeleri ile : ‘Komşusu açken  tok yatan bizden değildir’  Ya komşusu üşürken, bacası tütmeyen evde otururken ya da dışarıda giyeceği kışlık kıyafeti olmadığı için üşüyen, hastalanan çocuklara şahit oluyorken mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler olmalı.

 

 

Biz hazırız; sıcak bir evden, akmayan bir çatıdan, su almayan bir çift ayakkabıdan mahrum olmasınlar diye ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız.  Dünyayı etkileyen krizler ve ekonomik sıkıntılar, dar gelirli aileleri zaten etkilemekte iken; kış mevsiminin ekstra masrafları onlar kara kara düşündürmektedir.

 

 

Anadolu’nun dört bir yanındaki temsilciliklerimiz aracılığıyla sokak sokak, kapı kapı dolaşıp ihtiyaç sahiplerine her yıl olduğu gibi kömür, battaniye, soba, bot, montlar hayır sahiplerinin destekleri ile ulaştırılacaktır.

 

 

“İhtiyaç sahipleri ve çocuklar bu kış üşümesin”

 

 

Başta kendi ilimiz olmak üzere 81 ilimizde Yardımeli Temsilcileri evlere tek tek giderek, aileleri ziyaret etmekte ve ihtiyaç tespitlerini yaparak yardımcı olmaktadır. Ailelerin yaşadıkları ortamlar ve şartlar birebir gözlenmekte ve durum tespitleri yapılmaktadır. Bazı ailelere kömür yardımı için gidildiğinde, kömürü yakacak sobasının olmadığı görülmüş; mahcubiyet, üzüntü ve mutluluğun bir arada yaşandığı duygulara şahit olunmuştur.

 

 

Basın aracılığı ile de kardeşliğin sıcaklığına çağırıyoruz. O halde var mısınız, bugün sokağımızda, mahallemizde ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısını çalmaya, onlarla oturup sohbet etmeye, yapabildiğiniz kadarı ile yardımcı olmaya?

 

 

Uzatalım ellerimizi ve ısıtalım kardeşlerimizi, ısıtalım kardeşliği… Kışın kardeşlerimiz üşümesin. Kardeşlik üşümesin, insanlık donmasın!

 

 

Ailelere kömür, çocuklara bot ve mont için bağışçılarımız tarafından gönderilen ayni ve nakdi kış yardımlarını da ihtiyaç sahibi hak sahiplerine ulaştırıyoruz.

 

 

Kamu yararına çalışan dernek statüsünde olan Yardımeli Derneği, ayni ve nakdi bağış yapan vergi mükellefi bağış sahiplerine, gerekli belgeleri vererek ödeyecekleri vergilerde indirim hakkı imkanından da yararlanmalarını sağlamaktadır.

 

 

Her mevsim bir ayettir: Kış da öyle…Kış gelsin, hoş gelsin… Kış doğaya gelsin. Tabiata, dağa ovaya, tarlaya bahçeye gelsin: Umut olsun, bereket olsun, bembeyaz huzur olsun. Sokaklara parklara gelsin: Kartopu olsun, kardan adam olsun, kayak olsun, çocuklara neşe olsun, sevinç olsun. İhtiyaç sahipleri ve çocuklar bu kış üşümesin.  Sokaklarda insanlar donmasın! Desteklerimizle sıcak yuvalarında karşılasın. Yaşadığımız şu zor günlerde, birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmanın gücünü yanımıza aldığımızda, aşamayacağımız bir sıkıntı kalmayacaktır Allah’ın izniyle.

 

 

Yardımeli Derneği Bartın İl Temsilciliği ve gönüllüleri olarak bu kış da kardeşlerimiz üşümesin diye seferdeyiz.”

 

ETİKETLER : Özcan Yüzlü kış mevsimi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›