Amasra, İzmir’de dünyaya kapılarını açıyor

Bartın’ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra, bugün açılacak Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresinde Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılacak. Uluslararası turizm aktörlerinin buluşacağı fuar, 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde Fuar İzmir’de halka açık gerçekleştirilecek. Misafirler saat 10:00 ile 18:00 arası fuarı ziyaret edebilecek.
Bu haber 2022-12-08 09:14:46 eklenmiş ve 432 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan TTI İzmir “Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi”, 2022’de de sektörün önde gelen profesyonellerini 16. kez bir araya getirmeye ve sektörel fırsatlar sunmaya devam ediyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, İZFAŞ ve TÜRSAB FUARCILIK A.Ş. işbirliği ile her yıl dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren ve Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu haline gelen Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi’nin 16.sı bu yıl 8-10 Aralık 2022 tarihlerinde Fuarizmir’de gerçekleşecek ve uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri yeniden buluşturacak.

 

Bartın’ı temsilen Amasra Kültür ve Turizm Derneğinin katılımcı olarak yer alacağı olan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret  Fuar ve Kongresinde Amasra standı kurulacak.

 

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, bu yıl çok geniş bir katılımla fuarda yer alacaklarını vurguladı.

 

“Amasra’mızın zenginliklerini tanıtmaya çalışacağız”

 

Yerli ve yabancı turizm firmalarının görücüye çıkacağı uluslararası turizm fuarında kentimizi en iyi şekilde temsil etmek, Amasra’nın tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzelliklerinin tanıtımı konusunda her türlü hazırlıkları tamamladıklarını belirtilen Boran yaptığı açıklamada, “Fuar farklı kültürlerden gelen insanları bir araya getirerek, bunlar arasında iletişimin kurulması ve kültürel paylaşımların yapılması açısından çok önemli bir fırsattır. Bizler de Amasra’mızın zenginliklerini standımızı ziyaret edecek konuklarımıza tanıtmaya çalışacağız” dedi.

 

Dernek olarak turizmin gelişmesine çok önem verdiklerinin altını çizen Boran, “Kentimizdeki turizm sektörü temsilcileri ve ilgili kamu kurumlarıyla sürekli iletişim ve dayanışma içerisinde hareket ediyoruz. Katılımcı bir yaklaşımla kentimizin tanıtımını yapmaktayız. Bu dayanışmacı bilinç ve ortak akılla sadece Amasra’mızın değil bölgesel düzeyde turizm sektörünün gelişmesini hedefliyoruz. İzmir’deki standımıza bütün ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum örgütlerini, turizm acentelerini ve tüm katılımcıları davet ediyoruz. Birlikte oluşturacağımız sinerji ile Amasra’mızı çok daha iyi bir noktaya taşıyacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bu yıl onur konuğu ilin Antalya olduğu bugün açılacak TTI İzmir, ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra etkinlikleri ve “sağlık turizmi” ile “kruvaziyer turizmi” alanlarıyla da dünya turizm trendlerini Fuar İzmir’de bir araya getirecek. İlk iki gün profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, son gün halka açık olacak.  TTI İzmir’in tecrübesini arkasına alarak doğaseverlerin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla geçen yıl ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise dört gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

 

TTI İzmir’de ve TTI Outdoor İzmir’de neler olacak?

 

A ve B hollerinde yapılacak TTI İzmir’de bakanlıklar, valilikler, belediyeler, seyahat acenteleri, tur operatörleri, turizm büroları, oteller ve konaklama tesisleri, havayolları, turizm taşımacılığı, seyahat teknolojileri ve yazılımları gibi birçok kurum ile sektörden katılımcı yer alacak. TTI İzmir gösteriler, sergilerin yanı sıra alanında uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerle Türkiye ve dünya turizmine ışık tutacak.

 

“Sağlık turizmi özel alanında” sağlık kurum ve kuruluşlarının stantları yer alacak. Üç gün boyunca katılımcı hastane ve klinikler forum alanında kendi sunumlarını yapabilecek. Fuarın ana sahnesinde ise 9 Aralık Cuma günü boyunca sağlık turizmi oturumları düzenlenecek. Fuarda İzmir Ticaret Odası öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığı destekleriyle Sağlık Turizmi Alım Heyeti Programı da var. Ağırlanacak heyet, fuar katılımcıları ile randevularını oluşturabilecek. Alım heyeti İzmir’deki sağlık kurum ve kuruluşlarını da ziyaret edecek. “Kruvaziyer turizmi” bölümü sektörün önde gelen paydaşlarını buluştururken katılımcılarıyla özel bir oturum da düzenleyecek. B salonunda yer alan TTI Tech sahnesinde de seyahat teknolojileriyle ilgili sunumlar olacak.

 

TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise karavan park alanında kamp ateşi yakılarak başlatılacak. Fuar boyunca doğa tutkunları için birçok etkinlik düzenlenecek.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›