Bartın’da zincir marketlere denetim

Bartın’da zincir marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatı kontrol edildi, raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı.
Bu haber 2022-12-06 16:38:06 eklenmiş ve 458 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın’daki zincir marketlerde “fahiş fiyat” denetimi yapıldı. Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde sebze, meyve, temel gıda ürünleri ile temizlik ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol etti.

 

Reyonları gezen ekipler fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa, ürün gramajı, irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da ürünleri inceledi.

 

Denetimlerle ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, kent merkezindeki marketlerde fiyat-etiket denetimleri gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde raftaki fiyat etiketi ile kasadaki fiyat etiketi arasında fark olup olmadığı incelendi. Temel ihtiyaç gıda maddeleri başta olmak üzere her türlü ürünün fiyat ve irsaliye karşılaştırmasını yapan ekipler ayrıca tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında incelemeler gerçekleştirildi” dedi.

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde temel gıda ürünleri başta olmak üzere ürünlerin maliyet, raf ve kasa fiyatlarını karşılaştırarak, ürün gramajı ve tüketim tarihlerini inceledi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›