Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Okulların yaz tatili dönemine girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 81 ilde başlatmış olduğu “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” temalı yaz Kur’an kursu ile birlikte camiler çocuk sesleriyle şenlendi. Bartın’da da 17 Haziran’da başlayan Kur’an Kurslarıyla camiler çocuklarla doldu.
Bu haber 2019-06-20 12:05:36 eklenmiş ve 216 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Türkiye genelinde kayıt yapan milyonlarca öğrenci, 17 Haizran itibariyle yeniden ders başı yaptı.

17 Haziran itibariyle, 9 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek olan tüm camilerde çocuklara ve gençlere yönelik Yaz Kur’an Kursları başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganıyla başlattığı yaz Kur’an kurslarına akın eden Bartınlı çocuklar, şimdiden temel dini bilgiler ile Kur’an-ı Kerim’i öğrenebilmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler.

İl Müftülüğü’nce Bartın Kültür Merkezinde tüm din görevlileri ve Kur’an Kursu görevlilerinin katıldığı Yaz Kur’an Kursları Eğitim semineri düzenlendi.

Seminere İl Müftü Vekili Hulusi Güner, Müftü Yardımcısı Hatice Yazıcıol, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şube Müdürü Bayram Oyan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen seminere katılan Din Görevlileri Necmettin Tekin, Kamil Kaya, Kuran Kursu Öğreticileri Şule Er, Emine Başol ve Vhki Hüseyin Tanrıöver katıldı.

Seminerde 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu Uygulama Esasları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Müftülüğü Yaz Kur'an Kursları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›