“İdari izinli sayılmaları bu kadar zor mu?”

Amasra’da 42 madencimizin şehit olması ile sonuçlanan maden faciasından sonra işçilere verilen 10 günlük mazeret izni ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “42 yol arkadaşını kaybetmiş işçilerimize yalnızca 10 günlük mazeret izni verilmesi kabul edilemez! Amasra müessesesindeki maden işçilerimizin yaşanan elim facianın ardından işe gelmedikleri günlerin yıllık izinlerinden mahsup edilmesi uygulamasına acilen son verilmelidir. 42 arkadaşını kaybetmiş madencilerimizden bahsediyoruz. Yine çalışma güvenliği konusunda endişe yaşayan madencilerimizden bahsediyoruz. İdari izinli sayılmaları bu kadar zor mu? Mevzuatta bununla ilgili bir sıkıntı mı var?, Bunun aşılması mümkün değil mi? Yani sabıkalı bir genel müdür hala TTK ‘nın başında olabiliyor ama madencilerimiz idari izinli sayılamıyor mu?” dedi.
Bu haber 2022-11-22 16:21:31 eklenmiş ve 343 kez görüntülenmiştir.

 

Bankoğlu açıklamalarda bulundu!

 

 

 

 

 

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Amasra’da 42 madencimizin şehit olması ile sonuçlanan maden faciasından sonra işçilere verilen 10 günlük mazeret izni ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“Acilen son verilmeli!”

 

Amasra’da 41 işçinin grizu patlaması nedeniyle yaşamını yitirdiği madende mevcut çalışan işçilerin kendi izinlerini kullandığını belirten Bankoğlu, “42 yol arkadaşını kaybetmiş işçilerimize yalnızca 10 günlük mazeret izni verilmesi kabul edilemez! Amasra müessesesindeki maden işçilerimizin yaşanan elim facianın ardından işe gelmedikleri günlerin yıllık izinlerinden mahsup edilmesi uygulamasına acilen son verilmelidir” diye konuştu.

 

“Mevzuatta sıkıntı mı var?”

 

Bankoğlu, “Amasra Taşkömürü işletmelerinde yaşanan facianın ardından ocaktaki üretim durduruldu. Ve bu süreçte de madenciler izinli sayılıyor. Ama madenciler, mevcut izinlerini kullanıyorlar ya da gelecekte hak edecek oldukları izinlerinden mahsup ediliyor bu izin ve bu işe bir son verilmesi gerekiyor. Çünkü zaten hayatını kaybetmiş arkadaşları,42 arkadaşını kaybetmiş madencilerimizden bahsediyoruz. Yine çalışma güvenliği konusunda endişe yaşayan madencilerimizden bahsediyoruz. İdari izinli sayılmaları bu kadar zor mu? Mevzuatta bununla ilgili bir sıkıntı mı var? Bunun aşılması mümkün değil mi? Yani sabıkalı bir genel müdür hala TTK ‘nın başında olabiliyor ama madencilerimiz idari izinli sayılamıyor mu? Bu kadar zor mu? Acaba TTK işletmeleri bu talebi neden dikkate almıyor” dedi.

ETİKETLER : Bartın Amasra
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›