Özel İdare’nin araç filosu güçlendiriliyor

Asfalt uygulamalarındaki değişen teknolojik ekipmanların Özel İdareye kazandırılması için önemli adımlar attıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, yeni asfalt kombine aracının Özel İdare araç filosuna güç katacağını söyledi.
Bu haber 2022-11-17 16:18:12 eklenmiş ve 447 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Kasım Ayı Toplantıları’nın 13. Birleşimini gerçekleştiren Bartın İl Genel Meclisi, Yol ve Ulaşım Müdürlüğü’nün 2023 Mali Yılı Performans Planı’nı görüştü.

 

 

Meclis Üyelerinin eksiksiz olarak katılımıyla İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile birim müdürleri de katıldı.

 

 

Bartın Özel İdaresi’nin araç parkını güçlendirmeye çalıştıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, asfalt uygulamalarındaki değişen teknolojik ekipmanların Özel İdareye kazandırılması için önemli adımlar attıklarını söyledi.  Özel İdare araç filosuna güç katacak yeni asfalt kombine aracı ile ilgili Meclis Üyelerine bilgiler veren Meclis Başkanı Dursun, konuşmasında şöyle dedi:

 

“Özel İdaremizin ulaşımla ilgili kırsal alanda 2 bin 330 kilometreleri bulan bir yol ağına sahip ve bu yol ağı içerisinde 2005 yılından bugüne yapılan çeşitli uygulamalarla asfalt oranı yüzde 20’lerden yüzde 90’lara ulaştırılarak bu alanda çok önemli mesafeler alındı. Özellikle son 5 yıllık dönemde köylerimizin ulaşımdaki standardını yükseltecek yenilikleri Bartın Özel İdaresine kazandırdık. Bunların içerisinde beton santrali ve kilitli parke taşı başta olmak üzere yine 160 ton kapasiteye sahip olan yeni asfalt plentini de İdareye kazandırarak bu alandaki büyük eksiklik giderildi. Yapılan bu modern tesislerle yüzlerce kilometre kuru beton yine yüzlerce kilometre sıcak asfalt ve kilitli parke uygulamalarını hayata geçirdik. Yapılan bu uygulamalar ile bin km’yi aşan uzunluktaki yollarda standart yükseltildi. Bugün almayı planlamış olduğumuz sathi kaplama kombine araçlarını da İdaremize kazandırarak özellikle daha öncesinde yapmış olduğumuz sathi kaplama yollarımızın ikinci kat kaplamalarını da bu teknoloji harikası donanımlarla zaten devam eden standart yükseltme çalışmalarımızı çok daha hızlandırarak devam edeceğiz.

 

 

“Özel İdare araç filosuna güç katacak”

 

 

Yeni asfalt kombine aracı, Özel İdare araç filosuna güç katacak. Yapılan araştırmalar dahilinde hem zaman hem çalışma kapasitesi bakımından yeni teknoloji ve donanıma sahip olan bu aracı Özel İdare araç parkına kazandırmayı istiyoruz. Bu noktada uygulanacak olan asfalt maliyetleri de bu tercihte önemli bir etkendir. Ayrıca yapılacak olan ikinci kat kaplamanın sıcak asfalta oranla çok daha ekonomik olması en önemli tercih sebebidir. Alımı planlanan sathi kaplama aracı ile zamandan ve yakıt tüketiminden önemli oranda tasarruf sağlanacak. İdareye kazandıracağımız sathi kaplama aracıyla günde 2 kilometreyi bulan sathi kaplama yapabilme kabiliyetine ulaşacağız.  Bozulan yollara yama çalışması da başlattık. Bunun yanında 2022 model son teknoloji asfalt bakım robotunu Özel İdare’ye kazandıracağız. Aynı zamanda Özel İdaremizin 12 ay boyunca kırsalda bozulan yolların bakımı ve onarımını yapacak şekilde makina parkı da güçlendirilecek. Bütçe döneminde projelerimize destek veren başta AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere yine Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a, İl Genel Meclis Üyelerimize, AK Parti İl Başkanımıza ve İdaremiz teknik personellerine teşekkür ediyor, yapılan çalışmalarımızın ilimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

 

Meclis Başkanı Dursun’un konuşmasının ardından da Yol ve Ulaşım Müdürü Nurettin Bozkurt, 2023 yılı için öngörülen performans planını sundu.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi Bartın İl Genel Meclisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›